Városlista
2024. szeptember 8, vasárnap - Mária

Hírek

2016. November 16. 09:48, szerda | Belföld
Forrás: Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat

A vidék teszi a dolgát

A vidék teszi a dolgát

A Megyei Önkormányzatok Országos Szövetsége A vidék teszi a dolgát címmel konferenciát szervez 2016. november 24-én, 10:00 és 16:30 között, a Pest Megyei Önkormányzat Dísztermében.

A konferencia a Vidékstratégia 2016 konferenciasorozat részeként, a HÉTFA Kutatóintézet és Elemzőközpont szakmai támogatásával valósul meg.

A konferencia három fő fókusztémája a vidéki gazdaság megerősítése, a vidéki társadalom szervezése és a vidék működését biztosító állami tevékenységek szervezése. Célja számba venni, hogyan lehet gazdagabb a magyar vidék, mit tesznek és tehetnek ennek érdekében a helyi élet gazdasági, közösségi vezetői, a megyei önkormányzatok és a kormányzati szereplők.

Az eseményt egy élő beszélgetésfolyamként szervezik meg. Fontosnak tartják az akadémiai és szakpolitikai viták szokásos koreográfiájától való elszakadást. A konferencia a vidék számára a fontos témákat elsősorban konkrét történeteken keresztül mutatja be. A szegény, eldugott falvak helyzetéről egy ezzel szembenéző és változtatni akaró település példáján; a gazdasági összefogás témakörét sikeres helyi történeteken keresztül tárják fel.

Az esemény előadói a vidéki élet szervezésének kiemelkedő szereplői, illetve a kormány és a megyei önkormányzatok vezetői. A konferenciát Fehérvári Tamás, a MÖOSZ elnöke nyitja meg. Felkért előadóik között van Cseresnyés Péter államtitkár (NGM), Czibere Károly államtitkár (EMMI), Rákossy Balázs államtitkár (NGM), Makai Martina helyettes államtitkár (NFM), Rácz András helyettes államtitkár (FM), Mezőszentgyörgyi Dávid főigazgató (Herman Ottó Intézet), Csatári Bálint (MNVH volt elnöke), Horváth Tihamér (Kehida Termál), Naszvadi Balázs (Tolna Megyei Önkormányzat), Németh Nándor (Gyulajért), Szabó Gellért elnök (Faluszövetség, Szentkirály község polgármestere), Szepesi Balázs igazgató (HÉTFA Kutatóintézet), Eperjesi Tamás igazgató (Herman Ottó Intézet), Seszták Oszkár elnök (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Önkormányzat), Skuczi Nándor elnök (Nógrád Megyei Önkormányzat), Kovács Sándor (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Önkormányzat).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 06:53, vasárnap | Belföld

Miskolc leendő polgármestere: újjáépítjük a Barlangfürdőt

Újjá fogjuk építeni a Miskolctapolcai Barlangfürdőt - mondta szombaton Miskolc megválasztott, október elején hivatalba lépő polgármestere a pénteken kigyulladt barlangfürdőnél tartott sajtótájékoztatóján.

2024. Szeptember 08. 06:50, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor: a gazdasági semlegesség hoz sikert

Gazdasági sikert Magyarországon a gazdasági semlegesség hoz majd – jelentette ki a miniszterelnök szombaton a Somogy vármegyei Kötcsén újságíróknak nyilatkozva.

2024. Szeptember 07. 07:56, szombat | Belföld

Orbán Viktor: az EU békeprojekt, és most háború van Európában

2024. Szeptember 07. 07:55, szombat | Belföld

Tűz a Miskolctapolcai Barlangfürdőnél - Sikerült megfékezni a lángokat

Sikerült megfékezni a lángokat a Miskolctapolcai Barlangfürdő tetőszerkezetén, amely pénteken este gyulladt ki -