Városlista
2024. május 16, csütörtök - Botond, Mózes

Hírek

2012. Március 05. 17:20, hétfő | Helyi sport
Forrás: gyor.hu

A világ legjobbját köszönthettük

A világ legjobbját köszönthettük

A nemzetközi szövetség által hirdetett szavazáson a Győri Audi ETO beállósát, Heidi Lökét választották a világ legjobb női kézilabdázójának.

A csoportelsőséget bebiztosító meccsen Borkai Zsolt „Városháza” ezüst emlékérmet adott át a játékosnak.

A hétvégi Bajnokok Ligája mérkőzés ünnepléssel kezdődött, hiszen a hét közben hirdették ki, Heidi Löke lett a világ legjobbja! Ebből az alkalomból a középdöntő utolsó hazai mérkőzésén Borkai Zsolt polgármester, Johannes Roscheck az Audi Hungaria pénzügyekért felelős igazgatója és Kelecsényi Ernő a klub elnöke köszöntötte őt.

Borkai Zsolt Győr Megyei Jogú Város „Városháza” ezüst emlékérmét adományozta a játékosnak a kiemelkedő teljesítmény elismeréséért.

Persze az igazi jutalom, hogy a csapat már az utolsó két mérkőzéstől függetlenül bejutott Európa legjobb négy csapata közé. A vasárnapi spanyol Itxako elleni párharc arról döntött, hogy a győriek megszerzik-e a csoportelsőséget. Azaz csak döntött volna, ha időközben a Larvik nem szenved vereséget a Midtjyllandtól, hiszen így az ETO az utolsó két meccs eredményétől függetlenül megnyerte csoportját.

A hazai csapat számára a spanyol együttes mumusnak számít, és ez a vasárnapi találkozón is bebizonyosodott. Az Itxako védekezése nem fekszik a Rába-partiaknak, de nagy küzdéssel 25-25-ös döntetlent harcolt ki a csapat. Ezzel az ETO-nak kilenc pontja van, vagyis az előnye behozhatatlan.

Az utolsó fordulótól függetlenül az is eldőlt, hogy az Audi ETO KC a román Valcea-val játssza a Bajnokok Ligája elődöntőjét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 16:13, csütörtök | Belföld

Kecskeméten folytatta vidéki kampánykörútját Orbán Viktor

2024. Május 16. 16:12, csütörtök | Belföld

Változékonnyá válik az időjárás a pünkösdi hosszú hétvégén

2024. Május 16. 16:11, csütörtök | Belföld

Fiktív motorkerékpár-eladások hátterét göngyölítette fel a NAV

2024. Május 16. 09:15, csütörtök | Helyi

Változik az időpont foglalás rendszere

Július 1-től az Egészségablak applikációban és a 1812-es telefonszámon is lehet majd időpontot foglalni.