Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. Március 29. 14:07, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A vizsgált magánkasszák 75 százalékát jelentik fel

A vizsgált magánkasszák 75 százalékát jelentik fel

A napokban megszületnek az első büntetőfeljelentések a kötelező magánnyugdíjpénztárak gazdálkodásának ügyében – tudta meg a Magyar Nemzet.

A lap szerint a vizsgálat alá vont magánkasszák 75 százaléka érintett a feljelentésekben, amelyek többsége hűtlen kezelés alapos gyanúját veti fel, de egyéb hiányosságokat lényegében az összes pénztárnál találtak.

Az elkövetési érték jelenleg meghaladja a hatmilliárd forintot, de a további feljelentések után a teljes kárérték és az elmaradt vagyoni előny elérheti akár a tízmilliárdot is. A feljelentések alapját képező jelentés többek között megállapítja, hogy a legrosszabbul teljesítő kasszák egyike úgy fizetett munkatársainak 55 millió forintnyi bónuszt, hogy eközben tagjainak veszteséges működés mellett folyamatosan negatív hozamokat produkált.

Mások úgy trükköztek, hogy a kötelező, illetve az önkéntes magán-nyugdíjpénztári ágazat költségeit nem a megfelelő helyen számolták el, így az önkéntes kassza működési kiadásait a magán-nyugdíjpénztári rendszerbe kötelezően beléptetett tagokkal fizettették ki. Ha beigazolódik a gyanú, könnyen bajba kerülhet az a százezer pénztártag, aki tavaly a magánrendszert választotta az állami helyett.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország