Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2010. Április 19. 14:31, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A BKV-botrányhoz hasonló készül az FKF-nél

A BKV-botrányhoz hasonló készül az FKF-nél

Nemcsak a BKV-ból talicskáztak ki tízmilliókat Hagyó Miklósék. Értesülésünk szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat is a szocialista–szabad demokrata koalíció kifizetőhelye lehetett.

A BKV-hoz hasonlóan a Fővárosi Közterület-fenntartó Vállalat gazdasági döntéshozatalában is érvényesült a kettős politikai irányítás az elmúlt években a Hír Televízió információi szerint.


Úgy tudjuk, az FKF Zrt. kiemelt beruházásainál a jogi tanácsadást az a két ügyvédi iroda végezte, amelyeket Hagyó Miklós illetve Demszky Gábor főtanácsadója, Mesterházy Ernő jelölt ki. Értesülésünk szerint az érintett ügyvédi irodák az előre kiválasztott győztesekre írtak ki százmilliós közbeszerzési eljárásokat.


Biztos forrásból úgy tudjuk, hogy az FKF Zrt. egyik magas beosztású vezetője azt feltételezi, hogy az egyik nyertes cég a 450 millió forintos megbízásból körülbelül 70 millió forintot juttatott vissza a városházára.


Az FKF Zrt. volt az az önkormányzati cég, amely állítólag a saját költségén újította fel Demszky Gábor korábbi lakását. A Hír Televízió Célpont című műsorának az FKF két volt illetékese azt mondta, a felújítási munkákat fiktív bizonylatokkal számolták el a társaság könyvelésében. A főpolgármester tagad, és azt állítja, a költségeket saját zsebből fizette. Az állítását igazoló számlák bemutatásával azonban máig adós Demszky Gábor.


(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére