Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Szeptember 29. 07:49, szerda | Sport
Forrás: NSO

A Chicago nyerte meg az „örökrangadót”

A Chicago nyerte meg az „örökrangadót”

A tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) alapszakaszának harmadik körében a hétfő esti rangadón (Monday Night Football) a Chicago Bears hazai pályán három ponttal nyert a Green Bay Packers ellen. A forduló előtt mindkét együttes veret

A 3. forduló hétfő esti rangadóján a Chicago Bears megmutatta, hogy komolyan számolni kell vele az NFC Északi csoportjának bajnoki címéért folyó küzdelemben. A szezont két győzelemmel kezdő együttes ugyanis az idény előtt az egyik legnagyobb Super Bowl-esélyesnek tartott, a mérkőzés előtt még szintén hibátlan Green Bay Packerst győzte le.

Pedig a vendég „sajtfejűek" kezdték jobban a találkozót, az első negyedben Aaron Rodgers Greg Jenningset találta meg a labdával touchdownt érően, a második játékrészben pedig Mason Crosby mezőnygóljával 10–0-ra nőtt a Green Bay előnye. A Chicago még a nagyszünet előtt szépített Greg Olsen TD-jével, majd a ponttalan harmadik harmadot követően Devin Hester 62 yardos punt-visszahordásával a vezetést is átvette (14–10).

Rodgers erre még válaszolni tudott egy újabb hatpontossal, de Robbie Gould két hajrábeli mezőnygólja győzelmet ért a Bearsnek: a hazaiak rúgója a lefújás előtt négy másodperccel rúgta be a döntő hárompontost, kialakítva ezzel a 20–17-es végeredményt.

„A védelmünk nagyszerű munkát végzett, miközben mi az egész meccsen szenvedtünk – nyilatkozta a találkozó után Jay Cutler, aki 221 yardot és egy touchdownt passzolt, és egyszer az ellenfél halászta le a labdáját (interception). – Az volt az érzésem, hogy kicsináljuk saját magunkat."

Végül ezt nem a hazaiak, hanem a vendégek tették meg... Nem áll szándékunkban a Chicago érdemeit kisebbíteni, de tény, hogy a Packers saját maga alatt vágta a fát: a Green Bay klubrekordnak számító 18 büntetést (152 yardot) szedett össze a találkozón.

A Bears a győzelmének köszönhetően mindössze a harmadik veretlen együttes maradt a ligában a meglepetéscsapat Kansas City Chiefs és a Pittsburgh Steelers mellett, s az újabb siker értékét növeli, hogy legnagyobb riválisa ellen érte el: az NFL történetében ugyanis a Chicago–Green Bay a párosításnak van a legkomolyabb múltja (ez volt a két csapat 180. összecsapása).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.