Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2010. Szeptember 24. 14:45, péntek | Sport
Forrás: NSO

A címvédőt búcsúztató Szávay már elődöntős Szöulban

A címvédőt búcsúztató Szávay már elődöntős Szöulban

A 220 ezer dollár összdíjazású kemény pályás WTA-torna negyeddöntőjében a nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes három játszmában, 2:43 órás csatában búcsúztatta a címvédő japán Date Krumm Kimikót. A magyar éljátékos ellenfele

A 42 percig tartó első játszmában Szávay kétszer brékelte meg ellenfelét, és igazán nagyot csupán egyszer csatáztak, a magyar játékos 4:2-es vezetésénél. Akkor Szávay adogatójátékára nagyon összekapta magát a japán, alighanem érezte: ha ott nem tudja visszabrékelni a magyart, akkor az első szett elúszott. Szávay végül hozta a saját szervagémét, majd utána rögtön újra elvette riválisa adogatójátékát, és máris szettelőnyre tett szert.

A címvédő, rutinos Date Krumm nem jött zavarba és a második menetben végig Szávay nyomában haladva saját szervajátékából mindig egyenlített, így rövidítésig vitte a végkifejletet. A második gémben a japán adogatásánál megint komolyan egymásnak feszültek a felek, és Date Krumm a részsikerét követően annyira lendületbe jött, hogy Szávaynak 0:30-ról kellett hoznia a saját adogatását. A több mint egyórás játszmában a magyarnak volt nullra elvesztett gémje is, ennél azonban sokkal fájóbb lehetett, hogy a rövidítésben nem sok esélye volt. Az ázsiai 2–0-ra, majd 4–1-re és 6–3-ra is vezetett, hogy aztán három szettlabdája közül rögtön az elsőből kiegyenlítse játszmahátrányát.

A harmadik felvonás elején Szávay a miheztartás végett azonnal elvette ellenfele adogatását, majd két bréklabdát hárítva hozta a sajátját, így 2:0-val nyeregbe került. Nem is engedte kiénekelni a szájából a sajtot – azért biztonsági alapon 3:1 után még egyszer elvette ellenfele adogatását, a mérkőzés során immár negyedszer –, és a vége így majdnem olyan sima lett, mint volt az eleje. A hajrában ugyanis még az is belefért, hogy Szávay egyetlen elveszített szervajátékában egyetlen árva pontot se hozzon össze. A magyar kiválóság erre szintén nullra megnyert brékkel válaszolt, egyben zárta le az ütközetet.

Szávay következő ellenfele a negyeddöntőt gyorsan letudó Alisza Klejbanova lesz, aki a hamarosan negyvenéves Date Krumm-mal ellentétben kortársa a magyarnak. A két játékos eddig egyetlenegyszer találkozott egymással: két éve Antwerpenben 6:2, 6:3-ra nyert az orosz. A világranglistán Klejbanova áll ugyan jobban pillanatnyilag – a 28. helyen, miközben Szávay a 38. –, viszont eddig egyetlen tornagyőzelemmel büszkélkedhet, idén Kuala Lumpurban diadalmaskodott. Ezzel szemben Szávay már öt tornagyőzelemnél tart, és például ebben az évben már kétszer – Budapesten és Prágában – nem talált legyőzőre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.

2024. Április 27. 22:39, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Autós Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g