Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2011. Május 09. 14:45, hétfő | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A cumisüveg használata is hozzájárul az ehízáshoz

A cumisüveg használata is hozzájárul az ehízáshoz

Egy friss amerikai tanulmány szerint azok a gyerekek, akik még két éves korukban is cumisüvegből isznak, sokkal nagyobb eséllyel válnak túlsúlyossá iskolakezdésre, mint azok a társaik, akik korábban rászoknak arra, hogy pohárból igyanak.


A kutatások során csaknem 7000 kisgyermeket vizsgáltak a tudósok szerte az Egyesült Államokban. Az eredmények szerint azok a kicsik, akik 24 hónaposan is cumisüvegből ettek és ittak, 30 százalékkal nagyobb eséllyel váltak túlsúlyossá öt és fél éves korukra.

Márpedig a megfigyelések szerint a kétéves gyerekek 22 százaléka nem hajlandó letenni az üveget, és általában esténként is cukros üdítővel megtöltött cumisüveggel a kezükben bújnak ágyba. A kutatók szerint éppen ezzel magyarázható az is, hogy miért válnak túlsúlyossá: az üvegből ugyanis egész nap, folyamatosan fogyasztják a magas kalóriatartalmú italokat, míg azok a gyerekek, akik poharat használnak, tényleg csak akkor isznak, ha szomjasak.

Ezt az elméletet támasztják alá a követéses vizsgálatok eredményei is. Azoknak a gyerekeknek, akik sokáig használtak cumisüveget, 25 százaléka lett elhízott öt éves korára, míg azoknál a társaiknál, akik korán leszoktak a cumisüvegről, ez az arány csupán 16 százalék volt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton