Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2010. Október 04. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

A Debrecen újra a győzelmi ösvényre lépett

A Debrecen újra a győzelmi ösvényre lépett

A labdarúgó NB I 9. fordulójának záró mérkőzésén a DVSC-TEVA hazai pályán 3–1-re legyőzte a Vasast. A debreceniek már 3–0-ra is vezettek Adamo Coulibaly duplájával, valamint a helyére beálló Kabát Péter találatával, a vendégek

Aktívabban kezdte a találkozót a házigazda, és Czvitkovics előbb jobbal szabadrúgásból, majd ballal átlövésből veszélyeztetett, elsőre léc fölé szállt a labda majd az 561. magyar élvonalbeli bajnoki mérkőzését játszó – és ezzel immár egyedüli rekorder – Végh Zoltán védett.

Az első negyedórához közeledve Szakály átlövése még elkerülte a kaput, jobb oldali beadása után azonban Coulibaly már megszerezte a vezetést, nagy erejű közeli lökete után a lécről a gólvonal mögé vágódott a labda (1–0).

Alig három perc kellett az újabb gólhoz, Varga harcolt ki tizenegyest – Gáspár buktatta –, a labda mögé Coulibaly állt, és nagyon magabiztosan a bal sarokba lőtt (2–0).

A debreceniek ezután nagyon visszavettek, nem erőltették már a támadásokat, igaz, még így is sokkal veszélyesebbek voltak, mint a 40. percig támadásban semmit nem mutató Vasas.

Akkor azonban egy eltört labdát Lázok pofozott be közelről, azonban les címén – tévesen – nem adták meg a találatát, így kétgólos hazai előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő úgy folytatódott, ahogy az első befejeződött: ezúttal Ferenczi szabályosnak tűnő gólját érvénytelenítette Németh Ádám.

Az egyre jobban kitámadó Vasas ellen egyre több lehetősége adódott a Debrecennek, és bár Mijadinoszki közeli fejesei még nem hozták meg az újabb gólt, a Coulibaly helyére beállt Kabát egy ziccer végén 12 méterről már nem hibázott (3–0).

A hajrában ismét betalált Ferenczi, Polényi beadását bólintotta két lépésről az üresen maradt bal alsóba – ezt már meg is adták (3–1).

Újabb találat nem született, így a DVSC végül 3–1-re nyert, sikerével pedig feljött az 5. helyre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 08:04, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára.

2024. Április 27. 07:58, szombat | Sport

Balatoni szezonkezdet a gyorsasági versenyzőknél

A Balaton Park Circuiton kezdődött el a versenyszezon az MNASZ Gyorsasági szakágának versenyzői számára, akik a már hagyományos szezonnyitó versenyen, a Laptiming Kupán, de a tavaly új helyszínként belépett Bajatonfőkajáron nyomják a g

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,