Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2010. Május 14. 07:31, péntek | Sport
Forrás: BoxingONE Championship

A DVSC újabb győzelmet remél

A DVSC újabb győzelmet remél

Vasárnap 17 órától, a Debrecen Plázában, BoxingONE Championship - amatőr ökölvívó csapatbajnoki mérkőzést rendeznek, ahol a helyi DVSC csapata Koszovó válogatottját látja vendégül.

 

A B1 liga „B"-jelű csoportja néhány héttel ezelőtt egy óriási rangadóval, és DVSC győzelemmel indult. A Vasas-KSC vegyescsapat elleni diadal előrevetíti, hogy a címvédő Hajdúságiak az idei kiírásban is a végső sikerért szállnak ringbe, így mondhatni kötelező a győzelem a balkáni alakulat ellen. Ám ennek ellenére nem lesz könnyű dolguk vasárnap, ugyanis a remek erőkből álló ellenfél igazi „sötét lónak" számít a BoxingONE mezőnyében. Fiatal, lelkes csapatuk van, de kicsit rutintalanok, ugyanakkor megfelelő háttér áll a rendelkezésükre, hogy idegenben ütőképes alakulattal álljanak ki.

 

A DVSC-nek annyiban könnyebb dolga lesz, mert pénteken a Koszovóiak Budapesten küzdenek a Vasas-Süllős-KSC-Btel ellen (17 óra, régi Jégszínház, XIV. ker. Istvánmezei út 3-5), így Kalucza Norbertéknek lehetőségük van arra, hogy feltérképezzék ellenfelüket.

 

„Lehet, hogy rossz szó, amit használok, de a Koszovó egy kicsit szedett-vetett csapat benyomását kelti" - mondta Deél István, a DVSC vezetőedzője. „Pontosan ezért nincs róluk sok információ, de a Galánta elleni mérkőzésből ki tudunk indulni. Ha sikerül erősíteniük külföldről, akkor kemény küzdelemre számíthatunk. Ezt már pénteken tudni fogjuk. Sajnos személyesen nem tudom megnézni a Vasas elleni mérkőzésüket, interneten viszont igyekszünk majd nyomon követni az eseményeket, és még telefonon is érdeklődünk majd a tapasztalatokról. A csapatom körül jó a hangulat, és egyértelműen a győzelemért szállunk ringbe a Debrecen Plazában."

 

A DVSC nem bízza a véletlenre a sikert, ezért a rendelkezésre álló keretből a legerősebb csapattal várják a vasárnapi összecsapást.

 

A DVSC hivatalosan kiadott csapata

 

57 kg: Kalucza Norbert

60 kg: Varga Miklós

64 kg: Török János

69 kg: Görbics Gábor

75 kg: Móna Imre

81 kg: Széll Tamás

91 kg: Deél Szabolcs

 

Mint látható, Kalucza Norbert vállalta az újabb pehelysúlyú mérkőzést, de az Európa-bajnoksághoz közeledvén, a súlya éppen át fogja lépni az 54 kg-ot. Mint ismert, a DVSC színeiben legutóbb 64 kg-ban ringbe lépő Kertész Henrik bejelentette visszavonulását, így az eredetileg könnyűsúlyú Török János pótolja, aki pár hete Bakuban szerepelt az ifi-vébén. A debreceniek csapatában két „légiós" van: a sámsoni Varga Miklós (60 kg), és az igen agilis stílusú Görbics Gábor (69 kg), aki a nyitómeccsen Bacskai Balázzsal küzdött egy parázs mérkőzésen.

 

A BoxingONE Championship hivatalos weblapja a http://www.boxingone.com/ címen érhető el, ahol a friss hírek mellett, fotógalériák, videók és versenynaptár várja az amatőr ökölvívás szerelmeseit. Ugyanitt élő videóközvetítés is lesz mindkét hétvégi B1 mérkőzésről.

 

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 09:43, csütörtök | Sport

Konferencia Liga: Elsőként a Fiorentina jutott döntőbe

2024. Május 07. 14:08, kedd | Sport

Nyolcvan nap a rajtig, 180-190 tagú lehet a magyar csapat

Nyolcvan nap múlva kerül sor a párizsi olimpia megnyitó ünnepségére, az eseményen pedig az előzetes számítások szerint 180-190 magyar sportoló vehet részt.

2024. Május 07. 07:25, kedd | Sport

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiára és paralimpiára tervezett ruhakollekcióit

Bemutatták a magyar csapat párizsi olimpiai és paralimpiai ruhakollekcióit hétfő este a Várkert Bazárban.

2024. Május 06. 09:47, hétfő | Sport

Két magyar a top 50-ben a tenisz-világranglistán, Marozsán újabb karriercsúcsa

A 36. helyen álló Marozsán Fábián és az 50. Fucsovics Márton révén két magyar is tagja a top 50-nek a férfi teniszezők legfrissebb, hétfőn kiadott világranglistáján.