Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Június 14. 07:25, hétfő | Sport
Forrás: HírTV

A Fekete Csillagok beragyogták Pretoriát

A Fekete Csillagok beragyogták Pretoriát

Asamoah Gyan büntetőjével Ghána 1-0-ra legyőzte Szerbiát a D csoport nyitányán, így megszerezte Afrika első győzelmét az idei világbajnokságon. A nap második délszláv-afrikai találkozója kimondottan izgalmasra sikeredett, feledtetve a d

Dél-Afrika fővárosa, Pretoria is bemutatkozott a világbajnokságon, s rögtön egy pikáns mérkőzéssel, elvégre a D csoport nyitányán két szerb tréner, Radomir Antics és Milovan Rajevac csapatai néztek farkasszemet egymással. A szerbek nem sok időt vesztegettek az üdvözlésre, Pantelics már a 8. másodpercben gólt szerezhetett volna, ám 35 méterről leadott lövése a bal felső sarok mellé szállt.

Ezután ghánai percek következtek, Tagoe és Ayew, a két szélső támadó középpályás megforgatta párszor a magassági fölényben lévő szerb védőket, ám komoly gólhelyzetet nem tudtak kialakítani Sztojkovics kapuja előtt. A szerbek jobbára pontrúgások után veszélyeztettek, egy-két ötletes variációt is láthattunk tőlük, ám ezekből ugyanúgy nem lett semmi, mint Kolarov 29. percben eleresztett bombájából, ami szintén centikkel kerülte el az afrikai együttes kapuját. A ghánai csapat a félidő második felére ismét felélénkült, de helyzetekben ez még nem mutatkozott meg.

Nem úgy a második játékrészben, amikor Ayew az 54. percben már gólt fejelhetett volna, ám célt tévesztett, miként Asamoah Gyan fejese is a kapufáról kifelé pattant. A 74. percben aztán fordulat állt be a mérkőzésen, mivel Lukovics második sárga lapját követően megkapta a pirosat, így a szerbek tíz főre fogyatkoztak. Ennek ellenére nekik volt helyzetük, Lazovics bal oldali beadásánál azonban Pantelics lyukat rúgott, Kraszics pedig Kingsonba tüzelt. A szögletből pedig Vidics bólintott a kapu fölé.

Hét perccel a vége előtt aztán eldőlt minden, Kuzmanovics ugyanis értetlen módon kézzel ért bele egy beadásba, Baldassi játékvezető pedig tizenegyest ítélt. A büntetőt Asamoah Gyan a kapu közepébe lőtte (0-1). A ráadás pillanataiban a gólszerző még egyszer eltalálta a kapufát, ám Ghánától már nem lehetett elvenni a győzelmet. A Fekete Csillagok tehát fényesen ragyogtak, s megszerezték Afrika első győzelmét az idei világbajnokságon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a

2024. Április 30. 19:14, kedd | Sport

Gender Tamás Junior a Circuit Du Val D\'Argenton versenypályán versenyzett

Sok nehézség ellenére is elődöntőben a franciaországi Európa-bajnokságon!