Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2011. Január 13. 07:41, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

A férgek a karácsonyra sem voltak tekintettel

A férgek a karácsonyra sem voltak tekintettel

A tavalyi év utolsó hónapjában is a botnetekről terjesztett trójai kártevők és számítógépes férgek keserítették meg a magyar internetezők életét - értesült a HavariaPress.

A VirusBuster víruslaboratóriuma által folyamatosan készített felmérés szerint decemberben is főként trójai programok és férgek okoztak gondot a hazai hálózatokon. A statisztikában folyamatosan jeleskedő trójai programok közül több is számítógépes bűnözők által ellenőrzött robothálózatról, úgynevezett botnetekről terjedt a hazai felhasználók védtelen gépeire.

Továbbra is gyakori, hogy a trójai program fertőzésriadót jelenít meg a felhasználó gépén, majd hamis antivírusprogramot tölt le, amely nemhogy nem tisztítja meg a gépet, hanem ráadásul még pénzt is kér a semmiért, vagy egyéb kárt okoz. Előfordulhat, hogy a felhasználó semmi különöset nem tapasztal abból, hogy gépét megfertőzték, „zombivá” vált gépét botnetbe szervezték. Ilyen esetben az óvatlan felhasználó gépe kiberbűnözők eszközévé válhat, akik akár bűncselekménybe is bevonhatják. (jv)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata