Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Március 21. 14:29, hétfő | Kék hírek
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A fiatalok biztonsága érdekében szigorúan ellenőrzik a discokat

A fiatalok biztonsága érdekében szigorúan ellenőrzik a discokat

A kormány célja, hogy megelőzze a januári West Balkán tragédiához hasonló eseteket – jelentette ki Tállai András önkormányzati ügyekért felelős államtitkár a pénteki Nagy Anna kormányszóvivővel közösen tartott sajtótájékoztató

Nagy Anna elmondta: a januári tragédia és az azt követő ellenőrzések, amelynek során már közel 850 szórakozóhelyet ellenőriztek, komoly hiányosságokra hívták fel a figyelmet, így az állam feladata volt közbelépni. Ezt szolgálja az új szabályozás, amely kétségtelenül szigorítás, de ez nem valaki ellen irányul, hanem a fiatalok biztonságos szórakozási lehetőségét teremti meg – emelte ki a kormányszóvivő.

Tállai András hangsúlyozta: az új kormányrendelet megteremti a rendezvényszervezés jogi szabályozásának, a tevékenység ellenőrzésének és az esetleges szankcionálásnak is a jogi feltételeit. A rendelet március 16-tól hatályos, a már engedéllyel rendelkező szórakozóhelyek pedig 91 napos türelmi időt kapnak, hogy felkészülhessenek – tette hozzá az államtitkár.

Az új rendelet zárt vendéglátóegységek esetén 300 fő, szabadtérben pedig 1000 fő fölötti rendezvény esetén lesz érvényes. Ezeknél az eseményeknél, a szakhatóság előzetes engedélyére lesz szükség, amelynek keretében többek között az újdonságnak számító biztonsági terv elkészítése is kötelező lesz. Az ellenőrzések köre is bővül, évente egyszer a jegyző, kétszer pedig a hatóságok a rendezvény közben is vizsgálódhatnak és súlyos szabálysértés esetén akár a rendezvény felfüggesztésére is jogosítványt kapnak-írja a kormany.hu.

Az államtitkár elmondta: a rendelet megalkotásakor a Belügyminisztérium több szakmai szervezettel, így a Magyarországi Rendezvényszervezők és Szolgáltatók Szövetségével és a DJ Szövetség - Magyar Lemezlovas Egyesülettel is egyeztetett.


OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.