Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2010. Április 21. 09:30, szerda | Helyi
Forrás: gyor.hu

A Föld Napja: Rendezvények a környezetvédelem jegyében

A Föld Napja: Rendezvények a környezetvédelem jegyében

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási nkormányzati Társulás, valamint Győrság Község nkormányzata, mint a Győr és térsége települési szilárdhulla

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási nkormányzati Társulást Győr Város gesztorságával 112 település hozta létre 2005-ben. A Társulás célja az volt, hogy korszerű, környezetbarát hulladékgyűjtési módot és hulladékgazdálkodási rendszert valósíthassanak meg az érintett településeken. Az összefogás és a kiváló szakmai előkészítési munka eredményeként a települések önrész-vállalása mellett, a Magyar llam és az Európai Unió is támogatásával 2010. márciusától megkezdődhetett a korszerű hulladékgyűjtési és -kezelési rendszer működtetése a tagtelepüléseken.

A Győr Nagytérségi Hulladékgazdálkodási nkormányzati Társulás KEOP 1.1.1/2F-2008-0001 Győr és térsége települési szilárdhulladék-gazdálkodási rendszer fejlesztése" projekt főbb fejlesztései: Győr-Sashegyen Hulladékkezelő Központ, 339 db szelektív hulladékgyűjtő-sziget, 42 db hulladékudvar, 2 db hulladékátrakó állomás, valamint az ezek működtetéséhez szükséges járművek és gépek beszerzése.

A társulás 2010. április 22-én a Föld Napja alkalmából ismét jelentős programsorozatot szervez. Ezzel szeretné felhívni a figyelmet a szelektív hulladékgyűjtés fontosságára, a korszerű hulladékgazdálkodás népszerűsítésére, a környezet megóvásának felelősségére.

A nap érdekes és változatos programjai közt ismét alkalom nyílik a Környezet Barátai Mozgalomhoz történő csatlakozásra. A mozgalom célja, egy szervezetbe tömöríteni a társulás területén élő gyermekek és felnőttek közül azokat, akik elhatározták, hogy a maguk eszközeivel és lehetőségeivel élve, mindennapi életük során mindent megtesznek a szelektív hulladékgyűjtés, ezáltal környezetünk védelme érdekében. A mozgalomhoz a Somlóvásárhelyen, a Nemzetközi Hulladékgyűjtő Nap programján lehetett csatlakozni először.

A FLD NAPJA PROGRAMJA

10.00 Az esemény ünnepélyes megnyitója,
- A Te is szelektív vagy?" című, két korcsoportban (általános iskola felső tagozat és középiskolás) megrendezett internetes kvízjáték ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása
- A Szólj hozzá!" című középiskolás diákok számára kiírt esszépályázat ünnepélyes eredményhirdetése és díjátadása

11.00 Az Együtt a tisztább környezetért!" című rajzpályázatra érkezett, díjazott alkotásokból összeállított kiállítás ünnepélyes megnyitója

9.00-16.00 A nap során folyamatosan látogatható az kobusz" mozgó környezetvédelmi kiállítás

10.00-16.00 Kézműves foglalkozások az iskola pedagógusainak közreműködésével - barkácsolás természetes anyagokból

12.00-15.40 Legyél Te is válogatós" címmel játékos csapatversenyek, 4 fős csapatok részvételével - szórakoztató ügyességi feladatok, a szelektív hulladékgyűjtés témaköréhez és a Víz Világnapjához kapcsolódóan.

15.45 A csapatversenyek eredményhirdetése és ünnepélyes díjátadás

16.00 A program zárása


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.