Városlista
2024. augusztus 4, vasárnap - Domonkos

Hírek

2011. Április 07. 07:37, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

A fotó láttán sem ismerte el bűnösségét az elsőrendű vádlott

A fotó láttán sem ismerte el bűnösségét az elsőrendű vádlott

Fenntartotta a bíróságon a cigánygyilkosságok elsőrendű vádlottja azokat a nyomozati vallomásait, amelyeket a fegyverekről, a tarnabodi támadásról és a tiszalöki emberölésről korábban tett. Akkor sem ismerte el bűnösségét, amikor a

Kiss Árpád tagadta a rendőröknek, hogy a vadászfegyverek elrablásában részt vett. Állítása szerint a puskák egy behajtásból származnak, és a harmadrendű vádlott, Pető Zsolt szerezte be azokat. A galgagyörki és a piricsei után a tarnabodi támadást is magára vállalta, de a bíró kérdésére azt hangoztatta, hogy nem akart embert ölni. Hozzátette, hogy a többi bűncselekményben nem vett részt, így Tiszalökön sem ő gyilkolt. A tiszalöki esettel Csontos Istvánt hozta összefüggésbe. Kiss Árpád vallomása szerint Csontos többször kölcsönkérte tőle a támadásoknál használt kocsit, és így volt ez a tiszalöki emberölés napján is.

A bíró viszont felmutatott egy olyan fényképet Kiss Árpádról, amely Tiszalökön készült. Az elsőrendű vádlott a fotó láttán sem ismerte el bűnösségét. Azt állította, hogy a bíró által felmutatott felvétel nem azonos azzal a fotóval, amelyet annak idején az őt kihallgató rendőrök mutattak fel neki.

A fényképeket az elsőrendű vádlottnál talált pendrive-on fedezte fel a rendőrség, később beazonosították a fényképezőgépet, valamint a helyszíneket, ahol a képek készültek. A fotókat 2009 áprilisának első felében készítették Tiszalökön, ahol a hónap második felében történt támadás. Kiss Árpád azt mondta: nem ott és nem akkor készítette a felvételeket.

A bíró ismertette továbbá, hogy arra az autóra, amivel megközelítették a helyszíneket, váltottak autópálya-matricát és az autópálya-ellenőrző kamerák rögzítették a személygépkocsit a támadás előtt és után. Kiss Árpád tagadta, hogy ott járt volna, azt elismerte, hogy matricát váltott, mivel rendszeresen használja az autópályát. (pr)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 03. 09:01, szombat | Kék hírek

NAV: folytatódik a nyári ellenőrzés

2024. Augusztus 01. 07:55, csütörtök | Kék hírek

Négyszáznál több gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt

Több mint 400 gyorshajtót fogtak a rendőrök az Árpád hídon két hét alatt - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a police.hu oldalon.

2024. Augusztus 01. 07:52, csütörtök | Kék hírek

Keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol a NAV

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ismét keresőmunkára kiképezhető kutyákat vásárol.

2024. Július 30. 07:59, kedd | Kék hírek

Közel tízezer hamis cipőt találtak a pénzügyőrök Bács-Kiskun vármegyében

Közel tízezer hamis cipőt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Bács-Kiskun vármegyében - tájékoztatta az adóhatóság hétfőn az MTI-t.