Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 15. 08:40, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

A fővárostól Lébényig kitáblázzák majd a Szent Jakab-zarándokutat

A fővárostól Lébényig kitáblázzák majd a Szent Jakab-zarándokutat

Még az idén ki akarják táblázni a Budapesttől a Győr-Moson-Sopron megyei Lébényig futó magyarországi Szent Jakab-zarándokutat - közölte az egyik szervező hétfőn. Dukát Csilla a térség zarándokútvonalainak fejlesztési lehetőségeir

Akkor mintegy ötvenen, egy évvel később hatvanöten vettek részt az indulástól a nyári zarándoklaton, amely július 25-én, Jakab-napon ért Lébénybe. Az útközben csatlakozókkal először mintegy hatvanan, másodszor nyolcvannál is többen érték el a települést. Az idei érdeklődés nagyobb a korábbiaknál: már most nyolcvanan jelezték részvételi szándékukat - tette hozzá a szervező.

Mint mondta, már korábban elkészítették az útvonal pontos leírását, de azért szeretnék kitáblázni, hogy aki akar, egyedül is nekivághasson, és ne csak a nyári, csoportos úton vehessen részt. Közlése szerint azért esett a választásuk a nyugat-magyarországi nagyközségre, mert ott hagyományos zarándokutak haladnak. Ráadásul alig akad Magyarországon olyan román kori templom, amely olyan jó állapotban van, mint a lébényi, s ez az egyetlen, amely Szent Jakab nevét viseli - mondta Dukát Csilla.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.