Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2010. November 08. 07:21, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A gázár is szóba került a kormányülésen

A gázár is szóba került a kormányülésen

A gázárról is tárgyal vasárnapi ülésén a kormány – mondta el a miniszterelnök a Hír Televíziónak az egyeztetés előtt. Orbán Viktor szerint lehet, hogy csak ebben az évben tudják befagyasztva tartani az energiaárat, jövőre már nem.

Orbán Viktor szavaiból az következik, hogy jövőre lehet gázáremelés. A parlament idén júniusban döntött a lakossági áram és gáz árának befagyasztásáról. A kormányfő a 98 százalékos különadóról azt mondta: az rendben van. KDNP-s körökből azonban úgy tudjuk: a Fidesz nem fogja támogatni, hogy 2 millió forintról 3 és fél millióra emeljék a közalkalmazottak végkielégítésének felső határát, vagyis, hogy csak az efölötti összeg után kelljen a 98 százalékos különadót megfizetniük.

Nyugdíj

A kormány dönthet arról is, hogy mikortól és milyen ütemezésben vonulhatnak nyugdíjba a nők 40 év munka után. Az előzetes számítások szerint a Fidesz választási ígéretének beváltása 40 milliárd forintnyi többletkiadást jelenthet a költségvetésnek. A fedezetet a nyugdíjjárulék emelésével teremtenék elő, amelyről hétfőn már szavazhat is az Országgyűlés. A számvevőszéki és költségvetési bizottság előterjesztése szerint 9 és félről 10 százalékra emelkedne a munkavállalók által fizetett közteher. Az MSZP, a Jobbik és az LMP elutasítja a járulékemelést.

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.