Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 08. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Revita TV

A győri erdészet 25 vadetetőről gondoskodik

A győri erdészet 25 vadetetőről gondoskodik

A Kisalföldi Erdőgazdaság győri erdészete több mint nyolcezer hektáros erdőterületről valamint az alsó szigetközi és gönyüi vadászterület növény- és állatállományáról gondoskodik. Ez utóbbi ellátásban ilyenkor télen a legfonto

A győri erdészethez tartozó 25 vadetetőhőz mindennapi betevőt szállítanak lovaskocsin. A földre terített kukoricával a vaddisznókat szolgálják ki, a vadetetőkbe siló, zab, esetenként búza vagy répa kerül, innen inkább a szarvasok és őzek csemegéznek. Az évente kiadott 500 mázsa szemes és ugyanennyi lédús eleséget a területen élő körülbelül 100 szarvas, 120 vaddisznó és 150 őz fogyasztja el. Ha sok a hó a több tonna szálas takarmány is fogy. A cél a vadállomány jó kondíciójának megtartása.

A vadak etetése mellett a gazdaság mások fontos feladata az erdők gondozása, megóvása. A téli hónapokban sajnos itt is mindennapos jelenség a falopás.

tolvajok éves szinten több milliós kárt okoznak a Kisalföldi erdőgazdasághoz tartozó területen. A legálisan vagy illegálisan kivágott fákat majd tavasszal pótolják, az első telepítése az időjárástól függően valamikor márciusban kerül sor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.