Városlista
2024. február 23, péntek - Alfréd

Hírek

2010. Január 06. 09:05, szerda | Helyi
Forrás: Győri Filharmonikus Zenekar

A Győri Filharmonikus Zenekar jótékonysági akciója a Pacemaker labor létrehozásáért

A Győri Filharmonikus Zenekar jótékonysági akciója a Pacemaker labor létrehozásáért

A győri zenészek nemrég értesültek arról, hogy a Petz Aladár Megyei Oktatókórház dr. Dézsi Csaba András által vezetett Kardiológiai Osztálya illetve a Szívkatéterezé

Fűke Géza igazgató elmondta, a Győri Filharmonikus Zenekar fontosnak érzi, hogy lehetőségeikhez mérten felkarolják a kezdeményezést, ezért egy nagy becsben tartott, Ennio Morricone által dedikált plakátot ajánl fel árverezésre a január 16-i Médiabálon. Fűke Géza hangsúlyozta, egy olyan nagyvárosnak is, mint Győr csak akkor van esélye a további fejlődésre, ha mellőzzük a provincializmust, odafigyelünk egymásra és a vezető értelmiségi réteg összefog.
Mint ismert a Győri Filharmonikus Zenekar tavaly 12 koncertet adott az Oscar-díjas filmzeneszerzővel szerte a világban Marokkótól Tajvanig. A Maestro által dedikált koncertplakát a május 26-27-i, Dél-Koreában, Szöulban megrendezett koncertet hirdette.
A plakátra a www.kisalfold.hu internetes oldalon lehet szavazni. Kikiáltási ár: 50.000 Ft.
A filharmonikusok mai sajtótájékoztatóján szó volt még a jövő pénteki (január 15.) farsangi koncertről is. A már hagyománynak számító hangverseny különlegessége, hogy a győri muzsikusok játékát a Győri Balett táncosai fűszerezik meg az alkalomra készített koreográfiájukkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 23. 09:15, péntek | Helyi

Rengeteg lakás épült megyénkben, de jóval kevesebb, mint tavaly

A KSH legfrissebb jelentése szerint 2023-ban 18 647 új lakás épült Magyarországon, ami 9,2 százalékos visszaesést mutat az előző évhez képest.

2024. Február 23. 08:12, péntek | Helyi

Gombostűvel büntet az ismeretlen tettes

Felháborító esetről számoltak be egy győri Facebook csoportban. Az egyik játszótéren gombostűkkel tűzdelt jutalomfalatokat szórtak el. Egy kutya sajnos evett is belőlük, több mint 20 gombostűt találtak a testében.

2024. Február 23. 07:13, péntek | Helyi

Fákat vágnak ki Győrben, lassulhat a forgalom – mutatjuk, melyik csomópontot érinti

A Pannon Víz szakemberei végeznek munkálatokat.

2024. Február 22. 09:15, csütörtök | Helyi

Új tulajdonosa lett a gönyűi erőműnek

A nemzetközi Veolia Csoport magyarországi leányvállalata, a Veolia Invest Hungary Zrt. megszerezte a gönyűi erőmű 100%-os üzletrészét.