Városlista
2024. szeptember 10, kedd - Nikolett, Hunor

Hírek

2011. Február 05. 17:30, szombat | Helyi
Forrás: Nyugathír

A győri Kisalföld Volánnak 253 millió forintjába kerül az idei járulékfizetés

A győri Kisalföld Volánnak 253 millió forintjába kerül az idei járulékfizetés

Súlyos terhet jelent januártól a korkedvezmény-biztosítási járulékot fizető munkáltatóknak, hogy az ellátás teljes összege a cégekre hárul. A járulékforma 2007-es bevezetése után az állam kezdetben a költségek felét, majd egyharmad

Jelentős, 3-3,5 milliárd forintos terhet ró a Volán-társaságokra a járulékfizetés teljes áthárítása, különösen annak tükrében, hogy állami normatív támogatás címén évente összesen 3 milliárd forintot kap a vidéki, városi közösségi közlekedés az államtól.

"Végig kell gondolni a jogalkotóknak, hogy minek van prioritása. Ha a közösségi közlekedésnek van valamiféle prioritása, akkor ilyen költségekkel nem feltétlenül kellene terhelni. Ez viszont látható, hogy a költségvetésnek, a társadalombiztosítási kasszának akkor bevételkiesést fog jelenteni" - mondta Pócza Mihály, a Kisalföld Volán elnök-vezérigazgató.

A korkedvezmény-biztosítási járulék idén a Kisalföld Volán költségeinek 3 %-át teszi ki, összesen 253 millió forintot.

Pócza Mihály vezérigazgató, Kisalföld Volán Zrt.: "Ez azt jelenti, hogy a cég átmegy veszteségbe, nagyobb lesz a támogatási igény a városok felé, nagyobb a támogatási igény a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felé, hiszen a jogszabályok rögzítik, hogy a megrendelőnek a költségeket meg kell téríteni, tehát ez előbb-utóbb visszapörög ugyanoda, ahova megy a bevétel."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.