Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Január 15. 15:33, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

A győri küldöttség vehette át Antalyában Magyarország Béke-díját

A győri küldöttség vehette át Antalyában Magyarország Béke-díját

Magyarország a Szt. Miklós Béke Országa díjat vehette át a győri Mikulás a törökországi Antalyában. A rangos elismerést a Városházán őrzik majd. 2011-ben Győrben r

A látogatás során Antalya tartomány (amelynek székhelye Antalya városa) kormányzójával is megbeszéléseket folytattak, és lehetőség nyílt Győr város turisztikai, gazdasági sajátosságainak bemutatására a nagyközönség előtt.

Szilveszterkor nagy ünnepséget tartottak a város főterén, amelyen több ezer ember vett részt. jfél előtt tíz perccel itt adták át a Béke-díjat, amelyet Farkas Imre, a győri Mikulás 21 éves tevékenységének elismeréseként Magyarország kapta.

Farkas Imre elmondta, a díjat hazánk előtt megkapta már többek között a Dalai Láma, dr. Habsburg Ottó, Dél Korea, Oroszország, és Törökország.

A Nemzetközi Szent Miklós Béke Tanácsot 1993-ban Szt. Miklós szülőhelyén hozták létre, jelenleg 158 tagországgal rendelkezik öt kontinensen. Az európai központ Magyarországon van, a képviselet vezetője Farkas Imre.

A világtanács döntése alapján 2011 decemberében Győrben rendezik meg a béke-konferenciát, ahova öt földrészről érkeznek a tagországok képviselői.

A díjat 2010 január 15-én hozták el a győri Városházára, ahol a Mikulás átadta Simon Róbert Balázsnak, és köszönetet mondott az önkormányzat támogatásáért. Az alpolgármester ígéretet tett arra, hogy a rangos díjat megőrzik, és arra méltó helyen kiállítják, hogy a Városházára érkezők láthassák azt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.