Városlista
2024. május 20, hétfő - Bernát, Felícia

Hírek

2010. Január 15. 15:33, péntek | Helyi
Forrás: gyor.hu

A győri küldöttség vehette át Antalyában Magyarország Béke-díját

A győri küldöttség vehette át Antalyában Magyarország Béke-díját

Magyarország a Szt. Miklós Béke Országa díjat vehette át a győri Mikulás a törökországi Antalyában. A rangos elismerést a Városházán őrzik majd. 2011-ben Győrben r

A látogatás során Antalya tartomány (amelynek székhelye Antalya városa) kormányzójával is megbeszéléseket folytattak, és lehetőség nyílt Győr város turisztikai, gazdasági sajátosságainak bemutatására a nagyközönség előtt.

Szilveszterkor nagy ünnepséget tartottak a város főterén, amelyen több ezer ember vett részt. jfél előtt tíz perccel itt adták át a Béke-díjat, amelyet Farkas Imre, a győri Mikulás 21 éves tevékenységének elismeréseként Magyarország kapta.

Farkas Imre elmondta, a díjat hazánk előtt megkapta már többek között a Dalai Láma, dr. Habsburg Ottó, Dél Korea, Oroszország, és Törökország.

A Nemzetközi Szent Miklós Béke Tanácsot 1993-ban Szt. Miklós szülőhelyén hozták létre, jelenleg 158 tagországgal rendelkezik öt kontinensen. Az európai központ Magyarországon van, a képviselet vezetője Farkas Imre.

A világtanács döntése alapján 2011 decemberében Győrben rendezik meg a béke-konferenciát, ahova öt földrészről érkeznek a tagországok képviselői.

A díjat 2010 január 15-én hozták el a győri Városházára, ahol a Mikulás átadta Simon Róbert Balázsnak, és köszönetet mondott az önkormányzat támogatásáért. Az alpolgármester ígéretet tett arra, hogy a rangos díjat megőrzik, és arra méltó helyen kiállítják, hogy a Városházára érkezők láthassák azt.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 09:16, vasárnap | Helyi

Kulcslyuk műtéthez kapott pénzt a győri kórház helyi vadászoktól

Megyei vadászok a győri kórház gyermekosztályának 1 200 000 forint értékű segítséget „vadásztak össze”.

2024. Május 19. 08:16, vasárnap | Helyi

Nyomatékot adnak gyakorlati tudásuknak

Még könnyebb lesz fizikát tanulni a győri Kazinczy Ferenc Gimnáziumban. Az intézmény megkapta ajándékba azt az eszközt, amelyet a tavalyi Alprosys Kreatív Fizikaversenyen használtak a diákok.

2024. Május 19. 07:12, vasárnap | Helyi

Díjat nyert a győri Audi

Azért kapta az elismerést, mert energiaigényének nagy részét megújuló forrásból fedezi.

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.