Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Március 09. 07:26, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

A győri önkormányzat 52 ezer alkalommal fizeti az idősek fürdőlátogatását

A győri önkormányzat 52 ezer alkalommal fizeti az idősek fürdőlátogatását

Győrben több mint 27 ezer 60 évnél idősebb ember él, és a négyszázat is meghaladja a 90 évnél idősebbek száma. Az eltolódott életkor speciális bánásmódot ig

Páternoszter Piroska, a Népjóléti Osztály vezetője elmondta, Győrben több mint 27 ezer 60 évnél idősebb ember él, közülük több mint négyszázan 90 évesnél idősebbek. Az életkor eltolódása másfajta bánásmódot igényel az idősekkel foglalkozóktól, a kialakult helyzet speciális elvárásokat támasztott Győrrel szemben- fejtette ki a szakember.
2007-ben az önkormányzat elfogadta az idősek életminőségének javítását szolgáló koncepciót, amihez évről évre feladatterv és pénzügyi forrás társul. Páternoszter Piroska példaként említette, hogy megépült az egészségmegőrzést szolgáló idősek játszótere, a Barátság park, ami szintén nem csak a fiataloké, valamint megemlítette különböző időseknek szóló rendezvényeket, programokat kiemelve a nyugdíjas akadémiát.

Győrben az idősek az alap és szociális ellátásokat vehetik igénybe, mintegy 700 fős a házi segítségnyújtás rendszere, és közel 400 főt lát el a jelzőrendszeres házi segítségnyújtás, mintegy 1400 idős részese az étkeztetésnek, valamint a város 13 idősek klubjába közel 350 ember jár- sorolta az osztályvezető.
Jelenleg 20 főt látnak el átmeneti otthonban, de a Lepke utcai beruházásnak köszönhetően ez hamarosan jelentősen bővülni fog. A tartós otthonok esetében négy telephelyen 232 férőhellyel biztosítják a gondoskodást- mutatott rá Páternoszter Piroska.

Dr. Somogyi Tivadar az ingyenes fürdőbérletekkel kapcsolatban kifejtette, annak bevezetéséről még az előző városvezetés döntött 2003-ban, akkor 100 darab bérletet adtak a rászoruló időseknek. 2008 óta azonban Győr 200 fürdőbérletet ad az időseknek.
Az alpolgármester hangsúlyozta, a 200 bérlet évente durván 52 ezer belépést tesz lehetővé a termálfürdőbe, vagyis nem csupán 200 idős részére biztosít fürdőlátogatási lehetőséget. A fürdőbérletek elosztásáról az Idősügyi Tanács dönt, így a különböző szervezetek révén több mint 8000 ember juthat el a fürdőbe- hangsúlyozta Somogyi Tivadar.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.