Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2010. Január 21. 06:56, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

A H1N1 okozta az influenza ellen beoltott férfi halálát?

A H1N1 okozta az influenza ellen beoltott férfi halálát?

Kimutatták a H1N1 vírusát annak a férfinak a szervezetében, akit még novemberben oltottak be az új influenza ellen. A beteg hétfőn halt meg a sátoraljaújhelyi kórházban, kétoldali tüdőgyulladása volt. Azt egyelőre vizsgálják, hogy a fe

Az 50 éves férfi pénteken került magas lázzal és kétoldali tüdőgyulladással a sátoraljaújhelyi kórházba. A megyei ÁNTSZ kimutatta a cukorbeteg férfi szervezetében a H1N1 vírust annak ellenére, hogy november végén új és hagyományos influenza ellen is beoltatta magát. A család feljelentést tesz, mert állításuk szerint a háziorvos nem utalta be időben a kórházba a beteget.

Az egészségügyi miniszter szerint nem biztos, hogy a H1N1 okozta a sátoraljaújhelyi férfi halálát.

„Attól, hogy az ember szervezetében megtalálják a H1N1 vírust, az nem jelenti azt, hogy ez okozta a halálát" - fogalmazott Székely Tamás. „Hiszen a védőoltás nem arról szól, hogy nem lehet jelen a H1N1 vírus az ember szervezetében, hanem arról szól, hogy nem okoz betegséget" - tette hozzá.

Eddig 94, a H1N1-gyel összefüggésbe hozható haláleset történt, az áldozatok közül korábban már négy embert beoltottak a magyar vakcinával. Nekik az országos tisztifőorvos szerint más betegségük is volt.

Bajnai kampányolt

A haláleset ellenére a miniszterelnök a H1N1 vírus elleni sikeres védekezéssel kampányolt az ÁNTSZ székházában.

Bajnai Gordon kijelentette: „Ha lenne az influenza elleni védekezésben Európa-bajnokság, Magyarország biztosan a dobogón lenne". Hozzátette: „ha már a példánál tartunk, akkor ennek az Európa-bajnokságnak nincs vége, és az a szándékunk, hogy Magyarország a végén is majd a legjobbak között legyen; azok között, akik legelőrelátóbban, legfelelősebben védekeztek".

Február 4-től bezárják az oltópontokat

A H1N1 elleni kampány ellenére február 4-től bezárja az oltópontokat kormány, pedig az országos tisztifőorvos és az egészségügyi miniszter is hangsúlyozta: a járvány újabb hullámára kell felkészülni.

33 évesen halt bele az újinfluenzába

Meghalt egy 33 éves újinfluenzás férfi szerdán hajnalban. A férfi korábban nem kapott védőoltást, más betegsége nem volt.

A szerda hajnalban elhunyt, 33 éves férfiről január 6-a óta tudták, hogy újinfluenzás. A beteg súlyos állapotban került a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum intenzív osztályára - közölte a Független Hírügynökséggel szerda délután Dr. Orosi Piroska, egyetemi docens.

A 33 éves férfi kezdettől fogva súlyos állapotban volt, lélegeztető géppel tartották életben. Orosi Piroska közölte: az elhunytnak más betegsége nem volt, a férfi korábban nem kapott újinfluenza elleni védőoltást. A férfi a harmadik újinfluenzás beteg, aki meghalt a Debreceni Egyetem Orvos-és Egészségtudományi Centrumában. Jelenleg két felnőttet és egy gyereket kezelnek újinfluenzával a klinikán.

FH


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 09. 13:28, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen

Magyarország érdeke, hogy minél több kínai beruházás érkezzen az országba - jelentette ki a Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón, Budapesten.

2024. Május 09. 09:39, csütörtök | Belföld

Orbán Viktor fogadta az állami látogatásra Magyarországra érkező kínai államfőt

Orbán Viktor miniszterelnök és felesége, Lévai Anikó szerda este a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren fogadta Hszi Csin-pinget, a Kínai Népköztársaság elnökét és házastársát

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink