Városlista
2024. július 16, kedd - Valter

Hírek

2010. Március 31. 14:34, szerda | Sport
Forrás: HírTV

A harc még csak most kezdődik…

A harc még csak most kezdődik…

A kedd a hazai pályán játszó csapatok napja volt a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében. A Bayern München a 92. percben lőtt góllal 2-1-re legyőzte a Manchester Unitedet, a Lyon pedig 3-1-re a Bordeaux-t. Egyik párharc sem dőlt még el. Szerdán

BAYERN MÜNCHEN-MANCHESTER UNITED 2-1 (0-1)

Gólszerző: Ribéry, Olic, ill. Rooney.



A nemzetközi média az 1999-es Bajnokok Ligája-döntő visszavágójaként harangozta be a keddi összecsapást, akkor a Manchester United a ráadás pillanataiban fordította meg a mérkőzést Barcelonában, s győzte le 2-1-re a Bayern Münchent. A bajorok revánsra készültek, s valóban nemes bosszút is álltak az angolokon. Ám a harc még csak most kezdődik...


De ne szaladjunk ennyire előre, hiszen volt esemény bőven a találkozón. Az MU rögtön a második percben vezetéshez jutott, miután egy jobb oldali, szöglettel felérő szabadrúgás után Rooney - kihasználva azt, hogy Demichelis elcsúszott a tizenhatoson belül - közvetlen közelről a hálóba lőtt (0-1).


A gól megadta a találkozó alaphangját, s egyben lesújtotta a hazaiakat. A Bayern jó negyedóráig nem igazán találta a helyét, majd egyik pillanatról a másikra ritmust váltott, s sorra vezette támadásait. Ám ezekből hiányzott az átütőerő, a csatárok centikkel ugyan, de mindig lecsúsztak a beadásokról, illetve Van der Sar kapus mindig elképesztő magabiztossággal avatkozott játékba.


A fordulás után az angol csapat teljesen visszaállt a saját térfelére, még annyira sem merészkedett előre, mint az első játékrészben, egyedül Rooney viaskodott négy hazai védővel. Hamit Altintop egy-egy megindulása (a török középpályásnak volt egy zseniális cselsorozata, a végére azonban már elfogyott az ereje, s életerős lövését hárítani tudta a holland hálóőr), Pranjic és Van Bommel bombája mind-mind veszélyt rejtett magában, ám a gólra még mindig várni kellett.


Egészen a 77. percig, amikor Gary Neville kézzel állított meg egy Bayern-akciót a tizenhatos előtt. A szabadrúgását Ribéry végezte el, lövése megpattant Rooney-n, így a labda a kapu jobb oldalába vágódott. Van der Sarnak esélye sem volt a hárításra (1-1). Az utolsó tíz percre beszállt Giggs is a vendégekhez, s majdnem a walesi lett a mérkőzés egyik kulcsfigurája. A 84. percben ő adott be varázslatosan szögletből, Vidics pedig a felső lécre fejelt.


A végén pedig jött a slusszpoén: a 92. percben a bizonytalankodó manchesteri védők közül Olic lendületből kilépett, csinált egy lövőcselt, majd a bal alsó sarokba helyezett (2-1). A Bayern visszavágott.


LYON-BORDEAUX 3-1 (2-1)

Gólszerző: L. López 2, egyet 11-esből, Bastos, ill. Samah.


Mintha egy francia bajnoki rangadón lettek volna, úgy érezhették magukat a mérkőzésre kilátogató drukkerek, ám a csapatok ennél komolyabb összecsapás elé néztek, a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében harcoltak egymás ellen a legjobb négy közé jutásért.


Olyanra még nem volt példa a BL-történetében, hogy két francia együttes csatázott volna a legjobb nyolc között, így viszont teljesen biztossá vált, hogy egyikük ott lesz majd az elődöntőben is. Erre egyelőre úgy néz ki a Lyonnak van több lehetősége, hiszen az odavágót 3-1-re megnyerte hazai pályán.


A Lyon a 10. percben törte fel először a BL-csoportmeccseken és az egyenes kieséses szakaszban is remekül záró bordeaux-i védelmet, ekkor Ciani fejelte ki rosszul a labdát a tizenhatosról, Bodmer egyből beadott, s érkezett Lisandro Lóopez, aki a hálóba pöckölte a labdát (1-0).


A vendégek ezután rögtön megpróbáltak egyenlíteni, s ez hamarosan össze is jött nekik. Négy perccel a vezető lyoni gól után Gourcuff beadását a gólfelelős Samah fejelte a kapuba (1-1). Sőt a vendégek maradtak támadásban, s Gouffran és Samah is közel állt a gólszerzéshez, ám Lloris kapuson egyikük sem tudott kifogni.


Mígnem aztán a Lyon újra vezetést szerzett, most Trémoulinas bakizott hátul, ezt Bastos egy gyönyörű felső sarkos kapáslövéssel büntette (2-1).


A remek hangulatú és iramú összecsapás hajrájában aztán növelni is tudta előnyét a hazai csapat, Chalmé kezezéséért megítélt büntetőt Lisandro López értékesítette (3-1). Az OL ezzel kétgólos előnyre tett szert, s esélyesként várhatja a visszavágót.


(MNO)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 15. 07:56, hétfő | Sport

Spanyolország negyedszer Európa-bajnok

A spanyol labdarúgó-válogatott immár egyedüli csúcstartóként negyedszer lett Európa-bajnok, miután vasárnap 2-1-re legyőzte a sorozatban második döntőjét elveszítő angol csapatot.

2024. Július 13. 10:16, szombat | Sport

Volt adok-kapok, de győzni tudtunk!

Élménybeszámoló Jobbágy Ákostól a Prešov Rally után, ahol a dobogó legtetején végeztek.

2024. Július 12. 07:55, péntek | Sport

Csúnyán megalázta a román másodosztályú csapat a paksiakat

A kupagyőztes Paksi FC 4-0-ra kikapott hazai pályán a román Corvinul Hunedoara csapatától csütörtökön a labdarúgó Európa-liga selejtező első fordulójának első mérkőzésén.