Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2010. Február 22. 13:26, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A hazai légi közlekedést is érinti a németek sztrájkja

A hazai légi közlekedést is érinti a németek sztrájkja

Négynapos sztrájkot kezdtek a Lufthansa pilótái. Négyezer pilóta 6 és fél százalékos béremelést követel és azt, hogy a cég ne alkalmazzon olcsóbban dolgozó külföldi pilótákat. A munkabeszüntetés miatt Budapesten hétfő reggel a Luf

Németország nagyobb repülőterein szinte leállt az élet hétfő hajnalban. A Lufthansa fennállásának eddigi legnagyobb sztrájkja kezdődött meg. A 4 napos munkabeszüntetés az utasszállítás mellett teherszállítást, valamint a cég diszkont leányvállalatát, a Germanwings járatait is érinti. Több mint 4000 Lufthansa pilóta 6,4 százalékos béremelést követel. Arra is garanciát akarnak, hogy a Lufthansa olcsóbb munkaerőt alkalmazó külföldi leányvállalatai nem veszik át azokat a járatokat, amiket eddig a Lufthansa üzemeltetett a saját pilótáival. A vezetőség hónapok óta tárgyalt a pilóták szakszervezetével. A béremelést még el is fogadták volna, de a többi, jogi követelést nem.

A munkabeszüntetés miatt legalább 100 millió euró kár éri a légitársaságot. A teherszállítás leállása azonban a gazdasági válságból kilábaló német gazdaságnak valószínűleg még ennél is nagyobb kárt okoz.

Csütörtökig 3200 németországi és külföldi járatot törölnek, köztük várhatóan a napi 10 magyarországi járat egy részét is. A Germanwings járatainak a kétharmada indul el, a Lufthansa 1800-ból 1000 út teljesítését ígéri. Mindkét légitársaság úgy döntött: az utasok ingyen átirathatják, vagy visszaválthatják a jegyüket, ha a sztrájk az ő gépüket is érint.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.