Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 05. 12:00, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

A hideg időjárást kihasználva egyre többen korcsolyáznak Győrben a szabad vizeken

A hideg időjárást kihasználva egyre többen korcsolyáznak Győrben a szabad vizeken

Ezt a tevékenységet önmagában jogszabály nem tiltja, bizonyos konkrét, törvényben maghatározott esetekben azonban nem lehet jégre menni. Az általánosan elfogadott szabály szerint a 12-15 cm vastag jégtakaró már biztonságos, ezt azonban hi

Délutánonként Győrben is benépesülnek a befagyott szabad vízfelületek. Kicsik és nagyok használják ki a hideg időt. Van, aki csak cipőben próbálkozik, mások szánkót hoznak, de legtöbben korcsolyát kötnek, azzal siklanak a jégen. A korcsolyázók nagyobb hányada visszatérő vendég, akik évek óta járnak a megszokott helyekre.

Ezúttal biztonságosnak tűnik a sportolás, hiszen jó ideje fagypont alatti a hőmérséklet. A szakemberek szerint a jégtakarónak megfelelő szilárdságúnak, legalább tizenkét-tizenöt centiméter vastagnak kell lennie, és nem mozoghat. Folyóra egyáltalán nem szabad rámenni, és rossz látási viszonyok között, valamint éjszaka sem lehet a tavakon korcsolyázni. Az elmúlt években Győr-Moson-Sopron megyében nem történt ilyen jellegű baleset, a befagyott felületre azonban mindenki csak saját felelősségére mehet rá. A hét második felére enyhülést jósolnak az meteorológusok, így nem árt majd a fokozott óvatosság.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.

2024. Szeptember 08. 07:13, vasárnap | Helyi

Szobrot állítottak szülőfalujában a hősi halált halt győri szerzetesnővérről

Életnagyságú bronz szobrot állítottak Mária Sebalda nővér tiszteletére szülőfalujában Érsekvadkerten. A Győrben hősi halált halt ápoló így halála után 79 évvel később végre hazatért.

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.