Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Augusztus 23. 07:45, hétfő | Sport
Forrás: NSO

A Honvéd a Fradi után a Lokit is megverte

A Honvéd a Fradi után a Lokit is megverte

A labdarúgó NB I negyedik fordulójában a Budapest Honvéd Pablo Coira első félidőben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte az önmagához képest nagyon visszafogottan játszó Debrecent. A bajnok második idegenbeli mérkőzésén sem tudott nyer

Ahogy a debreceni oldalon lekommunikálták, „vegyes csapattal" lépett pályára a címvédő a Budapest Honvéd ellen. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy a hétközi, Lovecs elleni Európa-liga-találkozón pályára lépők közül csak Mindaugas Malinauskas maradt hírmondónak, illetve a cserék közül Farkas II Balázs.

A debreceniek labdatartásával, szép adogatásaival nem is volt probléma, ami viszont az előre felé játékot, illetve a hatékonyságot illeti... nos, mást szoktunk meg Herczeg András csapatától.



A Honvéd pedig annyit játszott, amennyit hagytak neki, azaz ha egy-egy szép egyéni megmozdulás, csel után létszámfölényt tudott kialakítani, akkor eljutott lövőhelyzetig, de ezekre jobbára csak ellentámadások esetén nyílt lehetőség.



A hazaiak vezető góljához kellett némi szerencse is, de az első félidő összképe alapján (8:1 volt a kapura lövési arány a szünetben a Honvédnak...), megérdemeltnek tűnt. 



A 22. percben jobb oldali szabadrúgás után a megpattanó labda Fernando Cuerda fejéről kifelé pattant, Pablo Coira elé, aki 15 méterről lőtt, a labda az egyik védőn is megpattanva a bal alsó sarokban kötött ki. 1-0



Az első félidő legnagyobb kihagyott helyzete nem sokkal a gól után volt, Rufino került ziccerbe a nyolc méterre a kaputól, de „csizmaszárral" találta el a labdát, ami így mellément. Massimo Morales és csapata különösen a második félidőben bánhatta a kihagyott helyzetet, ugyanis fordulás után negyedórán át gyakorlatilag semmi sem történt mezőnyjátékon kívül, a Loki azonban folyamatosan egyre nagyobb nyomást gyakorolt, igaz, egyetlen épkézláb helyzetet sem volt képes kialakítani. 

Mivel ez a folytatásban sem változott - hiába a három csere, Adamo Coulibaly és Balajti Ádám beállása -, a Honvédnak a kettőből egy helyzet értékesítése elég volt, így 1-0-ra nyert a Debrecen ellen.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 08:35, szombat | Sport

Férfi divízió I/A-vb - Hosszabbításban győzelem az olaszok ellen, szombaton dől el a feljutás

A magyar férfi jégkorong-válogatott hosszabbítás után 3-2-re legyőzte a házigazda olasz csapatot pénteken a bolzanói divízió I/A-világbajnokság negyedik fordulójában.