Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. Március 30. 06:47, kedd | Helyi
Forrás: Nyugathír

A húsvéti esküvő kellékeiből vizsgáztak a győri Veres Péter Szakiskolában

A húsvéti esküvő kellékeiből vizsgáztak a győri Veres Péter Szakiskolában

A húsvéti esküvő volt a témája a győri Veres Péter Mezőgazdasági Szakiskola hétfői dísznövénykertész szintvizsgájának. A végzős diákok feladata az vol

Egy húsvéti esküvő kellékeit kellett elkészíteniük a Veres Péter Szakközépiskola végzős dísznövénykertész szakos diákjainak. A menyasszonyi csokrokat a legtöbben tavaszi virágokból: tulipánból és nárciszból állították össze, de volt aki a klasszikusnak számító rózsát vagy liliomot használta. Az asztaldíszeknél, kiegészítőknél és az ültetőkártyáknál egészen különleges megoldások is születtek, volt aki barkából, míg más tojáshéjból alkotta meg ezeket.

A szintvizsga nem az iskolai tananyagra alapult, fontosabb volt a diákok kreativitása. A pedagógusok szerint idén különösen jó kompozíciók születtek.

A végzősök feladata nemcsak a kellékek volt, be is kellett mutatniuk azokat. A vizsga részeként a gyártási folyamatot is megtanították egymásnak, volt, aki hajcsatot, míg más ültetőkártyát ragasztott.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.