Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. November 20. 07:45, szombat | Sport
Forrás: NSO

A játékosok tisztújítást akarnak a teniszszövetségben

A játékosok tisztújítást akarnak a teniszszövetségben

Végre „megszólaltak" a játékosok is. A Magyar Teniszszövetségben október vége óta a sajtón keresztül (is) dúló elnök kontra elnökség vitában végre véleményt nyilvánítottak azok is, akikről az egész szól, az érintettek, aki

Ha már nem kaptak, hát magukhoz ragadták. Huszonheten úgy döntöttek, a Nemzeti Sport hasábjain osztják meg a közvéleménnyel álláspontjukat. A több jelenlegi és korábbi profi játékos által aláírt nyilatkozatban két dolgot emelnek ki: egyrészt tisztújításra van szükség a Magyar Teniszszövetség elnökségében a döntésképtelenség miatt, másrészt ők mindenképpen támogatnák a jelenlegi elnököt, Nagy Tündét, aki szerintük előremutató javaslatokkal állt a testület élére, amelyeket azonban egyelőre nem sikerül érvényre juttatnia. A versenytenisznek az idei US Open után búcsút mondó Kapros Anikó vállalta, hogy beszél az utóbbi években a magyar teniszben szerepet vállaló játékosokkal, edzőkkel, és végül közös álláspont megfogalmazásával a nyilvánosság elé tárja a véleményüket.

„Úgy gondoljuk, hogy a magyar tenisz jövője érdekében esélyt kell adni Nagy Tündének és csapatának, s olyan elnökség dolgozzon a következő másfél évben az olimpiai ciklus végéig, amely az ő alapelképzeléseit támogatja" – áll a nyilatkozatból kiragadott részletben, majd konkrétabban megfogalmazzák, hogy mi is a teendő.

– Támogatjuk, hogy teljes tisztújítás legyen az MTSZ vezetőségében, és támogatjuk, hogy a jövőben is Nagy Tünde és dr. Pákay Péter vezesse – támogatói segítségével – az elnökséget. Bízunk a tagság ítélőképességében, bízunk abban, hogy nem fognak elhamarkodottan dönteni, és tényleges tisztújítást fognak végrehajtani."

A közelmúltban visszavonult játékosok közül többek mellett Gubacsi Zsófia, Krocskó József, Mandula Petra és Sávolt Attila is aláírta a nyilatkozatot, míg a jelenleg is aktív versenyzők közül például Arn Gréta, Balázs Attila, Czink Melinda és Marosi Katalin is csatlakozott. Feltűnő, hogy Szávay Ágnes neve nincs a felsoroltak között: a világranglistán legmagasabban rangsorolt magyar teniszező menedzsere javaslatára külön nyilatkozattal áll majd a nyilvánosság elé napokon belül.

Figyelemre méltó lépés ez, mert a felsorolt játékosok sok kérdésben nem értenek egyet, mégis képesek voltak felülemelkedni a kisebb vitákon, és közös véleményt formálni egy őket érintő nagyon fontos kérdésben. Így most újra az elnökség térfelén a labda.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 06:46, csütörtök | Sport

Férfi kézilabda BL - Dániai vereségével kiesett a Veszprém

A Telekom Veszprém nem jutott tovább a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjéből, mivel 33-28-ra kikapott a dán Aalborg HB otthonában a szerdai visszavágón.

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.