Városlista
2022. július 1, péntek - Annamária

Hírek

2010. Április 26. 14:37, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A jótékony vörös nedű

A jótékony vörös nedű

A kutatók felfedezték, hogy olyan vegyületek találhatók a vörös szőlő héjában és magjában, amely csökkenti szélütés esetén a vérrögképződést és az agyi károsodás mértékét.

A szőlőből a borba is átkerül a vegyület, így a vörösborban egész sor bioaktív anyag található, amelyek közül a rezveratrol a legismertebb. A vizsgálatok azt bizonyítják, hogy ez az anyag több mint 40 százalékkal csökkenti a hosszú távú agyi károsodást, valamint a rosszindulatú daganatok előfordulását és a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 01. 11:00, péntek | Belföld

Tetőzik a kánikula

Pénteken tetőzik a hőség - írta az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében az Országos Meteorológiai Szolgálat.

2022. Július 01. 10:09, péntek | Belföld

Mától dolgozhatnak szja-mentes keresetükért a támogatott fiatalok

Mintegy háromezer munkáltató jelezte eddig igényét mintegy 14 ezer egyetemista, középiskolás vakációs foglalkoztatására a bértámogatást biztosító programban.

2022. Július 01. 08:45, péntek | Belföld

Orbán: a háborús inflációnak csak a békével lehet véget vetni

Magyarországnak a béke oldalán kell lennie, a háborús inflációt nem lehet másképpen megakadályozni, csak ha a háborúnak vetünk véget - mondta a miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban.

2022. Július 01. 08:00, péntek | Belföld

Szombaton 41 strandon indul a Mozdulj Balaton!

Idén 34 Balaton-parti település 41 strandja csatlakozott a szombaton startoló Mozdulj Balaton! szabadidősport-rendezvénysorozathoz, melynek során ingyenes, szervezett sportlehetőségekkel várják az érdeklődőket