Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Május 14. 14:50, péntek | Helyi
Forrás: Győri Filharmonikus Zenekar

A jövő évadban is világsztárok a Győri Filharmonikus Zenekar bérletsorozatában

A jövő évadban is világsztárok a Győri Filharmonikus Zenekar bérletsorozatában

Nagy várakozással tekint a következő évad elé a Győri Filharmonikus Zenekar, hiszen újra olyan hangversenyek helyszíne lesz a Richter-terem, melyeket a világ bármelyik koncerttermében szíves

Történetének egyik legjelentősebb évadján van túl a győri zenekar- fogalmazott Fűke Géza a társulat igazgatója. Az elmúlt évadot értékelve elmondta: világsztárok adták egymás kezébe a kilincset Győrben, zajos sikerek, remek hangulatú, telt házas koncertek jellemezték az évadot. Elég, ha csak Schiff András, Kocsis Zoltán vagy a hazai jazzélet sztárjaival közös produkciókra gondolunk. Két legendás zenésszel is koncertezetünk, Ennio Morricone és Jon Lord (Deep Purple) is közös fellépésre kérte fel zenekarunkat. Sikeres koncertjeink megerősítettek minket abban, hogy egyre nagyobb igény van a színvonalas művészi produkciókra, ami a következő évadunk összeállításánál is elsődleges szempont volt- tette hozzá az igazgató.
A tavalyi szezonhoz hasonlóan négy bérletsorozatot indít a zenekar. A két klasszikus (Richter János, Nikisch Artur) sorozat mellett újra indul egy fiatalos (Varga Tibor) és egy kamarabérlet (Flesch Károly) is. Három sorozatban egyaránt öt, míg a Nikisch bérletben nyolc koncert kapott helyet.

A több hónapon át tartó egyeztetések sikeresek voltak, valamennyi fellépővel sikerült megállapodni. Két zongoravirtuóz Kocsis Zoltán, Ránki Dezső is fellép a társulat otthonául szolgáló Richter-teremben. Dirigálni fogja a zenekart a világhírű Gilbert Varga, bérletünk névadójának, Varga Tibornak a fia. Itt lesz a világ operaszínpadjainak két ünnepelt sztárja: Lukács Gyöngyi és Miklósa Erika. jra lesz jazz-est, ezúttal a Hot Jazz Band játszik a győri muzsikusokkal. A Richter-terem falain kívül is lesz bérletes hangverseny. Budapesten a Művészetek Palotájában koncertezik a zenekar, és a győri Egyetemi Csarnokban lép a közönség elé közös produkciójával a Győr Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar. A részletes műsor kiadványainkon és a zenekar honlapján (www.gyfz.hu) tekinthető meg.

A bérletek árusítása két ütemben történik: május 17-től július 16-ig, illetve augusztus 23-tól szeptember végéig.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Augusztus 31. 09:11, szombat | Helyi

Keglovich-kupa: kiesett a Győrszentiván és a Bácsa

Az alacsonyabb osztályú Ásványráró és a Győrasszonyfa megtréfálta a papíron erősebbet a Keglovich László Vármegyei Kupa 3. fordulójában.

2024. Augusztus 31. 08:14, szombat | Helyi

Egy osztállyal kevesebb iskolakezdő: még éretlenek voltak

Jóval kevesebb az elsős gyerek Jánossomorján a megszokottnál: kettő helyett csak egy osztály indul a központi iskolában, egy pedig a tagiskolában.

2024. Augusztus 31. 07:10, szombat | Helyi

Félresikerült túra, fél kenuval jöttek vissza a vendégek

Idén már a második kenuja törik el a szigetközi víztúráztatással foglalkozó Szürkehódosoknak. A képen láthatónak csak az egyik fele van meg, a vendégek így hozták vissza.

2024. Augusztus 30. 09:15, péntek | Helyi

Benkovich Ferenc visszatér, de nem Győrben, Bezenyén misézik

A kényszernyugdíjazott plébános tartja jövő vasárnap a búcsúi szentmisét a bezenyei Kisboldogasszony templomban, a szertartás délelőtt 10.00 órakor kezdődik.