Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2010. Május 14. 14:50, péntek | Helyi
Forrás: Győri Filharmonikus Zenekar

A jövő évadban is világsztárok a Győri Filharmonikus Zenekar bérletsorozatában

A jövő évadban is világsztárok a Győri Filharmonikus Zenekar bérletsorozatában

Nagy várakozással tekint a következő évad elé a Győri Filharmonikus Zenekar, hiszen újra olyan hangversenyek helyszíne lesz a Richter-terem, melyeket a világ bármelyik koncerttermében szíves

Történetének egyik legjelentősebb évadján van túl a győri zenekar- fogalmazott Fűke Géza a társulat igazgatója. Az elmúlt évadot értékelve elmondta: világsztárok adták egymás kezébe a kilincset Győrben, zajos sikerek, remek hangulatú, telt házas koncertek jellemezték az évadot. Elég, ha csak Schiff András, Kocsis Zoltán vagy a hazai jazzélet sztárjaival közös produkciókra gondolunk. Két legendás zenésszel is koncertezetünk, Ennio Morricone és Jon Lord (Deep Purple) is közös fellépésre kérte fel zenekarunkat. Sikeres koncertjeink megerősítettek minket abban, hogy egyre nagyobb igény van a színvonalas művészi produkciókra, ami a következő évadunk összeállításánál is elsődleges szempont volt- tette hozzá az igazgató.
A tavalyi szezonhoz hasonlóan négy bérletsorozatot indít a zenekar. A két klasszikus (Richter János, Nikisch Artur) sorozat mellett újra indul egy fiatalos (Varga Tibor) és egy kamarabérlet (Flesch Károly) is. Három sorozatban egyaránt öt, míg a Nikisch bérletben nyolc koncert kapott helyet.

A több hónapon át tartó egyeztetések sikeresek voltak, valamennyi fellépővel sikerült megállapodni. Két zongoravirtuóz Kocsis Zoltán, Ránki Dezső is fellép a társulat otthonául szolgáló Richter-teremben. Dirigálni fogja a zenekart a világhírű Gilbert Varga, bérletünk névadójának, Varga Tibornak a fia. Itt lesz a világ operaszínpadjainak két ünnepelt sztárja: Lukács Gyöngyi és Miklósa Erika. jra lesz jazz-est, ezúttal a Hot Jazz Band játszik a győri muzsikusokkal. A Richter-terem falain kívül is lesz bérletes hangverseny. Budapesten a Művészetek Palotájában koncertezik a zenekar, és a győri Egyetemi Csarnokban lép a közönség elé közös produkciójával a Győr Balett és a Győri Filharmonikus Zenekar. A részletes műsor kiadványainkon és a zenekar honlapján (www.gyfz.hu) tekinthető meg.

A bérletek árusítása két ütemben történik: május 17-től július 16-ig, illetve augusztus 23-tól szeptember végéig.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.