Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 28. 15:22, vasárnap | Helyi
Forrás: Revita TV

A jövő motortechnikai megoldásokról tartottak előadást Győrben

A jövő motortechnikai megoldásokról tartottak előadást Győrben

A jövő autóiról, a járműfejlesztésnél figyelembe vett szempontokról és a legújabb technikai megoldásokról volt szó a Széchenyi Egyetem Motortechnika csütörtöki el

Telt ház előtt tartott előadást Wolfgang Hatz, aki a motorfejlesztés rejtelmeibe avatta be az érdeklődő egyetemistákat, oktatókat. A szakember az autók teljesítménye kapcsán elmondta: már vannak olyan járművek, amelyek 4-500 lóerővel bírnak, azonban képesek már ennél nagyobb erejű motort is gyártani. Példaként említette az Audi Rs6 -ot, mely 580 lőerős, V8-as motorral csúcskategóriás modellnek számít. Mint mondta, lehetne még fokozni ezt, de nem érdemes. A jövőben sokkal fontosabb lesz az autók 1 kilóra jutó teljesítménye, ez az, amit a sofőrök is érezni fognak. Az újításban azonban a legfontosabb szempont az, hogy igazodjanak a vevők elvárásaihoz és megfeleljenek a környezetvédelmi követelményeknek.

A gazdasági válsághoz kapcsolódóan elhangzott: a cég a krízis ellenére sem csökkentette, sőt inkább növelte a fejlesztésekre szánt pénzt. Wolfgang Hatz szerint a vállalat fejlődésének záloga volt az is, hogy az új technológiákat a világon mindenütt egy időben vezették be. A Motortechnika előadássorozat két hét múlva folytatódik. Akkor a terepjárókról, március végén pedig a haszongépjárművek fejlesztési tendenciáiról tudhatnak meg többet az érdeklődők.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.