Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2010. Július 13. 14:26, kedd | Belföld
Forrás: Kommunikációs Igazgatóság – MÁVINFORM

A kánikula ideje alatt a MÁV Zrt. fokozottan ellenőrzi a vasúti pályákat - Vízosztás a budapesti...

A kánikula ideje alatt a MÁV Zrt. fokozottan ellenőrzi a vasúti pályákat - Vízosztás a budapesti...

A MÁV Zrt. az országos vasúthálózaton folyamatosan méri a sínhőmérsékletet, magas hőmérsékleti érték esetén a biztonságos vonatközlekedés érdekében fokozott pályafelügyeletet vezethet be. A MÁV-START Zrt. 2010. július 13-án a Bud

A vasúttársaság szakemberei folyamatosan ellenőrzik a vasúti pályákon a kritikus sínhőmérsékleti pontokat. Amennyiben a nap folyamán a 45 Celsius-fokot elérő, illetve meghaladó sínhőmérsékletet mérnek, a MÁV fokozott pályafelügyeletet vezet be.
A hőség miatt jelentkező vágánytorzulások azonnali sebességkorlátozás bevezetését tehetik szükségessé. A tartós kánikula szerkezeti változásokat okozhat a vasúti pályában, a magas sínhőmérsékletnél - 50-60 Celsius-fok között - a pálya deformálódhat. Amennyiben ennek jelei mutatkoznak, a vasúttársaság a biztonság érdekében sebességkorlátozást vezet be. A pályahibákat éjjel javítják ki, amikor csökken a sín hőmérséklete.

A MÁV-START Zrt. számára kiemelten fontos, hogy az utasainak minden körülmények között biztosítsa a komfortos utazás lehetőségét. A rendkívül meleg időjárás és a hőségriadó elrendelése következtében a személyszállító vasúttársaság 2010. július 13-án a Budapest-Déli, a Budapest-Keleti és a Budapest-Nyugati pályaudvarokon a személyszállító vonatok utasainak ásványvizet biztosít. Az utasok a peronon tartózkodó személyzettől tudják átvenni az ásványvizet a rendelkezésre álló készlet erejéig.
A vasúttársaság a szabadban dolgozó vasutasok számára biztosítja a törvényben előírt munkavédelmi és munkabiztonsági feltételeket. Az erős napsugárzásnak kitett dolgozók számára megfelelő védőfelszerelést, korlátlan mennyiségű ásványvizet, és óránként 10-15 perc pihenőidőt biztosít.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma