Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 12. 11:30, szerda | Helyi
Forrás: Revita TV

A kerékpárosok láthatóságának javítása érdekében szerveztek akciót

A kerékpárosok láthatóságának javítása érdekében szerveztek akciót

A Győr-Moson-Sopron Megyei Közlekedési Balesetmegelőzési Bizottság a megye több városában fényvisszaverő matricákkal látták el a bicikliseket, hogy ezzel is segítsék a közúti szerencsétlenségek megelőzését. Az elmúlt évben nőtt a

Győrben két ellenőrzési ponton próbálták meggyőzni a rendőrök a kerékpárosokat a fényvisszaverő matricák hasznosságáról. A Kodály Zoltán és az Ifjúság körút kereszteződésében megállított biciklisták nyitottak voltak a kezdeményezésre, és nem bánták, hogy a kis csíkok a kétkerekűekre kerülnek. A téli hónapokban nem csak sötétedés után, de a reggeli ködben, párában is romlanak a látási viszonyok, így különösen fontos, hogy a közlekedésben résztvevők jól lássák egymást. A fényvisszaverő matrica apróságnak tűnik, de a szakemberek szerint nagyon hasznos kiegészítő.

A matricák felragasztásával különösen azok a kerékpárosok értettek egyet, akik maguk is vezetnek autót.

Az elmúlt évben nőtt a balesetet okozó kerékpárosok száma, az összes közúti szerencsétlenség 10 százalékában érintettek. A különböző akciókkal ezt a tendenciát szeretné megfordítani a rendőrség. Természetesen a matricák nem pótolják a világítást, csupán kiegészítőként szolgálnak. Emellett a rendőrök azt is ellenőrzik, hogy a biciklisek fogyasztottak-e alkoholt, hiszen ez kerékpárral ugyanúgy tilos, mint más járművek esetén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.

2024. Szeptember 08. 08:14, vasárnap | Helyi

Indul az új évad a Vaskakasban

Négy új előadással készül a 2024/25-ös évadra a Vaskakas Bábszínház.