Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Április 19. 09:40, hétfő | Helyi
Forrás: InfoGyőr

A Kisalföld Volán lesz a régióvezető?

A Kisalföld Volán lesz a régióvezető?

A hírek szerint a busztársaságokat régiónként összevonják jövőben, a Nyugat-Dunántúlon Győr lenne a központ. A Nyugat- Dunántúli régióban jelenleg is konzorciumk

A Nyugat-Dunántúlon a Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyékben működő társaságok alkotnak egy konzorciumot. A lényeg, hogy ezek a cégek több szakmai ügyben együttműködnek. Ilyen például a beszerzés, vásárlás, amikor a nagyobb tétel miatt kedvezőbb árat tudnak kiharcolni. De az együttműködés a járatok szervezésénél is létezik, főként a megyehatárokon áthaladó távolsági buszjáratok esetében. Mindeddig azonban a megyei cégek megtartották önállóságukat, így külön-külön kötik meg a közösségi közlekedési szerződéseket az állammal, a városi önkormányzatokkal. A megyei társaságok önállóan felelnek a szerződések teljesítéséért és működésükért is. A tervezett átszervezés után ez az önállóság megszűnhet, és egy regionális igazgatóság kezébe kerülhet a döntések joga. Ennek a központja, pedig, legalábbis a hírek szerint, Győrben lehet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 09:11, szombat | Helyi

Hamarosan indul a mennyei megyei is

Elkészült a sorsolás a labdarúgó vármegyei első osztályban. A bajnok, de a feljutást nem vállaló Koroncó Kapuváron kezd. A bajnokság 16 csapatosra bővült.

2024. Július 27. 08:15, szombat | Helyi

Életet is menthetnek a zsetonok

Zsetonokat gyűjt a Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesület.

2024. Július 27. 07:15, szombat | Helyi

Győrzámoly: Kinőtték az iskolát, konténerrel bővülnek

A sok fiatal kiköltöző miatt egyre nagyobb az igény az oktatási intézményre Győrzámolyon.

2024. Július 26. 09:12, péntek | Helyi

Belga sportigazgatója lett az ETO-nak

A bajnokság megkezdése előtt néhány nappal új sportigazgatója lett az ETO NB I-es labdarúgó csapatának. A belga Steven Vanharen korábban az MTK másodedzője is volt.