Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2010. November 19. 07:17, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

A kisfogyasztókat nem érinti a gázáremelés

A kisfogyasztókat nem érinti a gázáremelés

Nem emelkedik a gáz ára jövő januártól 1200 köbméternyi éves fogyasztás alatt - jelentette be a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón a nemzeti fejlesztési miniszter. Fellegi Tamás elmondta, hogy ennél magasabb fogyasztás felett

Sávos rendszer szerint fog változni a gáz ára jövő január elsejétől a fogyasztástól függően – mondta Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter. Nem lesz drágulás, azaz fenntartják az ármoratóriumot azoknál, akik kevesebb mint 1200 köbméternyi gázt fogyasztanak évente. Ez az emberek 57 százalékát érinti. Akik 1200 és 1500 köbméter között fogyasztanak évente, minimális, 0,7 százalékos áremelkedéssel számolhatnak. Ebbe a kategóriába a fogyasztók 9 százaléka tartozik. A miniszter szerint így az átlagfogyasztók, a nagycsaládosok, a szegények és a nyugdíjasok 0 vagy 1 százalék alatti drágulásra számíthatnak. A legmagasabb áremelkedést azok könyvelhetik el, akik évi 3500 köbméternél többet fogyasztanak, ebben a kategóriában 9,3 százalék lesz a drágulás. A tárcavezető szerint a két legmagasabb áremelkedési kategória a fogyasztók 6 százalékát érinti.

Fellegi Tamás emlékeztetett, hogy az elmúlt nyolc évben összesen 15 alkalommal emelkedett a gáz ára. Az új kormány már megalakulásakor világossá tette, hogy száműzik a megszorításokat, ezért első intézkedéseik egyike volt az ármoratórium bevezetése az energiaárak tekintetében. Így júliusban 10 százalék körüli, októberben pedig újabb 5 százalék körüli drágulástól kímélték meg az embereket – hangzott el. (lm)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között:

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.