Városlista
2022. augusztus 12, péntek - Klára

Hírek

2010. Január 14. 07:51, csütörtök | Belföld
Forrás: HírTV

A kommunisták miatt vonulhat ki a Google

A kommunisták miatt vonulhat ki a Google

Kivonul Kínából a Google, ha a kormány nem oldja fel az internetes oldalak állami cenzúráját. Az internetes kereső 2005-ben indította szolgáltatását, de a találatokat a kommunista párt előírásai alapján szűrniük kell. Tienanmen tér,

Bizonyos információkat mindenki számára hozzáférhetővé kell tenni. Jó lenne, ha a kormány ebben a nemzetközi gyakorlatot követné, amely lehetővé tenné a szabad sajtót - mondja egy pekingi internetező.

A Google-ra az amerikai kormány gyakorolt nyomást. Barack Obama az emberi jogok kikényszerítésével ellensúlyozná Kína gazdasági fölényét: a kommunista ország már ezer milliárd dollár értékű amerikai államkötvényt vásárolt fel.

Kínában mindig is volt cenzúra és ez nem fog eltűnni egyik napról a másikra, akármekkora nyomást is próbálnak gyakorolni külföldről. Legfeljebb lépésről lépésre történhet változás - mondja egy kínai informatikus.

A cenzúrát egyre több kínai ellenzi. A lakosság nyomására a kormánynak tavaly le kellett mondania arról, hogy minden számítógépbe olyan chipet szereljenek, amely automatikusan cenzúrázza a kereséseket.


Ezek érdekelhetnek még

2022. Augusztus 11. 18:00, csütörtök | Belföld

Nagy értékű hamisított ruhára bukkant Nyíregyházán a NAV

Több mint 126 millió forintot érő hamis ruhára bukkantak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai egy nyíregyházi raktárban - közölte a hatóság sajtószóvivője szerdán az MTI-vel.

2022. Augusztus 11. 16:03, csütörtök | Belföld

A büntetés-végrehajtás megkezdte a déli határszakasz kerítésének megerősítését

A kormány döntésének megfelelően a büntetés-végrehajtási szervezet megkezdte a már meglévő 165 kilométer hosszúságú biztonsági határzár megerősítését és az új határvédelmi rendszer kiépítését a hódunai szakaszon

2022. Augusztus 11. 15:03, csütörtök | Belföld

Újabb száguldozót fogtak a rendőrök

A kocsi vezetője a megengedett sebesség több mint kétszeresével hajtott a 22-es számú főúton.

2022. Augusztus 11. 14:03, csütörtök | Belföld

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz szállítmány a horvátországi Krk-ről Magyarországra

Megérkezett az első cseppfolyósított földgáz (LNG) szállítmány a horvát import terminálból Magyarországra, így új szállítási móddal és útvonallal bővült a hazai gázellátási lánc,