Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2010. Március 28. 07:58, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A közlekedési tárca nem mondott le a Győr-Budapest járatok leállításáról

A közlekedési tárca nem mondott le a Győr-Budapest járatok leállításáról

prilis elsejétől kevesebb autóbuszjárat közlekedik Budapest és Győr között - áll a közlekedési tárca közleményében. A közlekedési minisztérium a helyközi

"Az átlagember, aki nem bírja megfizetni, hogy fenntart egy autót, az nem fog tudni eljutni egyik városból a másikba!" -

Az előzetes tervek szerint a két, Pozsonyig közlekedő járatpár kivételével valamennyi Budapest és Győr közötti autóbuszjáratot leállított volna a közlekedési tárca. Az április elsejei módosítással a hétköznapokon reggel 9 órakor Győrből induló járat szűnik meg. Emellett a 10 órakor Győrből és az este fél 9-kor Budapestről induló autóbusz szabadnapokon nem, a 17.30-kor a fővárosból induló pedig csak a hét utolsó tanítási napján közlekedik.

Pócza Mihály elnök-vezérigazgató, Kisalföld Volán Zrt., Győr:

"A mi autóbuszjáratainkat közel 60 ezer diák veszi igénybe egy évben, tehát 60 ezer utazás történik ezeken. De ezen túlmenően 50-60 bérletesünk is van a diákok körében. Mindenképpen látható, hogy ezeket a buszjáratokat jellemzően ők veszik igénybe, és Győr, mint egyetemi város, és Budapest között ez teljesen természetes."

A diákok mellett az autóbuszokon sok felnőtt is utazik, akik vagy rokonaikat látogatják Budapesten, vagy dolgozni utaznak a fővárosba. Ha több járat is megszűnik, a zsúfoltság tovább nőhet.

"Ilyen árak mellett. n is befizetek 10 ezer forintot bérletre, ez nonszensz. s úgy utazunk, mint a heringek. gy..." - mondta egy utazó.

Egyre többen vannak olyanok, akik a vasúti közlekedéssel szemben azért részesítik inkább előnyben az autóbuszt, mert az InterCityre váltott pótjegy és helyjegy miatt vonattal ezer forinttal is többe kerülhet az utazás, mint a Volán-járatokon.

Bartos Zsuzsanna, Győr:

"Volt olyan, hogy az ember jött volna haza Budapestről és nem tudott leülni a buszon, mert annyian utaznának rajta. gy gondolom, hogy ezeket a buszokat Győr és a főváros között mindenképpen biztosítani kellene, nem is értem, hogy amikor a vonat sem közlekedik normálisan, és van ez a jól működő buszjárat, akkor miért szüntetik meg, vagy miért variálnak vele ilyen szinten."

Szerettük volna a közlekedési minisztériumot is megkérdezni a változtatásról, ám ez ma nem sikerült. A tárca sajtóközleményében az áll: a minisztérium nem tett le az indokolatlan párhuzamosságok megszüntetésének, az utasok vasútra terelésének szándékáról, ám mérlegelte annak kockázatát, hogy a vasúti és buszos menetrendek egyidejű vagy nagyarányú változtatása miatt a közösségi közlekedés helyett többen ülnének át autóra. A buszjáratok fokozatos, több lépcsős leállításával azonban az utasok megismerkedhetnek a színvonalas vasúti kínálattal - szól a közlemény.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.