Városlista
2024. június 24, hétfő - Iván

Hírek

2011. Június 11. 07:41, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

A kutyasétáltatás a gazdának is jót tesz

A kutyasétáltatás a gazdának is jót tesz

Úgy tűnik, hogy a kutyasétáltatás nemcsak a kutyáknak, hanem gazdáiknak is kifejezetten jót tesz. Ezt támasztja alá az a friss kutatás, amely megállapította, hogy a mindennapos séta segít szinten tartani a vérnyomást, és segítségével

A vizsgálatok során észrevettük, hogy a mindennapos kutyasétáltatás kifejezetten jót tesz a kutyatulajdonosoknak is. A sétának köszönhetően ugyanis normális szinten marad a test vérellátása, a testsúly és a vérnyomás is - mondta dr. Leila Mareebe.

A felmérést az amerikai National Institutes of Health finanszírozta. A kutatók összesen 2000 felnőtt ember egészségi állapotát vizsgálták, és kiderül, hogy azok, akiknek kutyájuk volt, amelyet rendszeresen sétálni hordtak, fizikailag aktívabbak voltak, és kisebb eséllyel híztak el, mint azok, akiknek nem kellett kedvencükkel kimozdulniuk otthonról - írja a HealthDay.

A szakemberek azonban arra is felhívták a figyelmet, hogy a nyári időszakban a napi 30-40 perces séta kockázatos is lehet, amennyiben ezt a déli órákra időzítik. Így azt javasolják a kutyatulajdonosoknak, hogy inkább reggel vagy este menjenek sétálni kutyáikkal, így elkerülhetik a nap káros sugarait, és minimálisra csökkenthetik a hőguta vagy a napszúrás esélyét is.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 24. 12:28, hétfő | Belföld

Átvették megbízólevelüket az EP-képviselők

Átvették megbízólevelüket hétfőn a júniusi európai parlamenti (EP-) választáson mandátumot szerzett képviselők.

2024. Június 24. 12:27, hétfő | Belföld

Katasztrófavédelem: 13 vármegyében és Budapesten lesz szúnyoggyérítés a héten

Tizenhárom vármegyében és Budapesten, összesen 84 ezer hektáron gyérítik a szúnyogokat a héten a szakemberek

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nagyon erős UV-B sugárzás várható hétfőn több helyen

Nagyon erős, a figyelmeztetési kritériumot meghaladó UV-B sugárzás várható hétfőn Magyarország több régiójában - közölte a HungaroMet vasárnap az MTI-vel.

2024. Június 24. 06:00, hétfő | Belföld

Nyáriasan meleg idő várható június utolsó hetében

Sok napsütés várható 30 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletekkel, de a hét közepén többfelé kell záporra, zivatarra, helyenként felhőszakadásra, jégesőre számítani.