Városlista
2024. május 9, csütörtök - Gergely

Hírek

2010. Június 04. 17:30, péntek | Helyi
Forrás: Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft

A lakosság segítségével idén 600 tonna elhasznált izzó újrahasznosítása válik lehetőv

A lakosság segítségével idén 600 tonna elhasznált izzó újrahasznosítása válik lehetőv

Csaknem háromezerre nőtt azoknak a gyűjtőhelyeknek a száma hazánkban, ahol a lakosság leadhatja az elhasznált fényforrásokat. Magyarországon évente 10 millió energiatakarékos izzót

A közelgő Környezetvédelmi Világnap (június 5.) kiváló apropót jelent minden környezetvédelemért tevékenykedő társaság számára, hogy a környezettudatos életmód fontosságát hangsúlyozza. A zöld mozgalommá nőtt figyelemfelkeltő nap megfogalmazott céljai között szerepel az energiatakarékosság, a szemét- és hulladékképződés csökkentése, illetve a környezetszennyezés megelőzése, melyek az elhasznált fényforrások begyűjtését, újrahasznosítását végző Electro-Coord Magyarország Nonprofit Kft profiljában is kiemelt helyet kaptak. Dr. Kovács Béla, az újrahasznosítást koordináló cég divízióvezetője örömmel számolt be arról, hogy a gyűjtőpontok száma hamarosan eléri a háromezret, a lakosságnak köszönhetően pedig idén várhatóan 600 tonna izzó újrahasznosítása történhet meg, ami a forgalomba hozott égők mintegy 40 százaléka.

A Nonprofit Kft. a Környezet Világnapján figyelmeztet arra is, hogy a veszélyes hulladéknak számító fényforrásokat az összes kereskedelmi egység visszaveszi új vásárlásakor, emellett hulladékgyűjtő udvarokon elhelyezett edényekbe is lerakhatjuk ezt a fajta szemetet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 09:11, szerda | Helyi

Hamarosan kezdődik az Öt Templom Fesztivál

Május 9-én, csütörtökön kezdődik az Öt Templom Fesztivál.

2024. Május 08. 08:13, szerda | Helyi

Vakon is lehet teljes életet élni, méghozzá boldogan!

Sáfrányné Kobli Írisz Én csak a szívemmel látok című könyvével ismerkedhettek meg a Széchenyi Egyetem könyvtárában a pedagógus növendékek.

2024. Május 08. 07:13, szerda | Helyi

Matekból is megvolt az írásbeli

Nagy meglepetés nem érhette a diákokat, aki készült, az írásbeli matematikaérettségi első részét nagyobb nehézségek nélkül oldhatta meg.

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.