Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2010. Április 20. 10:00, kedd | Helyi
Forrás: InfoGyőr

A legjobbak között a győri jogászok

A legjobbak között a győri jogászok

Nyolc hazai egyetem jogi karának hallgatói mérték össze szakmai tudásukat és retorikai képességüket a VII. Országos Munkajogi Perbeszédversenyen, amelynek a győri Széchenyi István

Ismertetése szerint először a perbeli pozíciókat sorsolták ki. Akkor dőlt el, hogy ki jelenik meg a felperes, az alperes, illetve a bíró szerepében. A versenyfeladatokat ugyancsak sorsolás útján kapták meg a vetélkedő résztvevői.

A csapattagok különböző, mindennapi példákat felvonultató, nehéznek számító jogeseteket oldottak meg, amelyek a versenyszféra munkajogából kerültek ki. Az értékeléskor mind a helyes munkajogi megoldás, mind az előadás minősége és a retorikai képességek komoly súllyal estek latba.

A verseny célja, hogy fejlődjön a hallgatók beszéd- és vitakészsége - közölte a dékán. Szalay Gyula hozzátette: a fiatalok jövőbeni pályája során fontos, hogy tudjanak világosan, a hatályos jogszabályokra alapozva logikusan érvelni.

A Széchenyi István Egyetem Deák Ferenc llam- és Jogtudományi Kara az elmúlt évben összetettben megnyerte a VI. országos Munkajogi perbeszédversenyt, ezzel szerzett jogot arra, hogy az ez évi vetélkedés házigazdája legyen. Emellett tavaly a legjobb bíró és alperes is győri joghallgató volt említette a verseny főszervezője, dr. Ferencz Jácint, a házigazda csapat felkészítő oktatója. Hozzátette: általános tapasztalat, hogy a versenyzők évről évre jobb és jobb teljesítményt nyújtanak, így a szervezőknek külön örömére szolgált hallgatni a kiváló perbeszédeket, színvonalas produkciókat.

A szervezésben és megrendezésben főszponzorként a győri, munkaerő-kölcsönzéssel és diákmunka-szervezéssel foglalkozó Pannon-Work segítette a lebonyolítást, a versenyzők részére az orak.hu és a CompLex Kiadó ajánlott fel értékes díjakat.

A VII. országos Munkajogi Perbeszédverseny eredménye:

1. helyezett: Szegedi Tudományegyetem, Szeged

2. helyezett: Eötvös Loránd Tudományegyetem, Budapest

3. helyezett: Széchenyi István Egyetem, Győr

Legjobb alperes: Hajdú Dóra, Szeged

Legjobb bíró: Sipos Dóra, Győr

Legjobb felperes: Stenger Natália, Szeged

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.