Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Október 04. 14:17, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A legsikeresebb évét zárhatja a repülőtér

A legsikeresebb évét zárhatja a repülőtér

A válság ellenére a legjobb üzleti évét zárhatja a Győr mellett található péri repülőtér. A munkaadói érdekképviseletek abban bíznak, az Audi-gyár bővítése további forgalomnövekedést hoz a légikikötőnek.

A péri repülőtér gyorsaságának és kedvező árainak híre ment Európában. Ha kell, 25 perc alatt kirakodnak egy teherszállító gépet. A Győr melletti repteret egyre több olyan társaság használja, amelynek gépei korábban Ferihegyen szálltak le.

„Jó esélyünk van arra, hogy történelmünk legsikeresebb évét zárjuk, mind gazdaságilag, mind a forgalmi mutatók alapján. Ez főként a teheráru-szállításnak köszönhető, de a személyszállítás, az üzleti utasok száma is kezd visszaállni a krízis előtti szintre. A kilátásban lévő nagyberuházások pedig további növekedést, emelkedést hozhatnak” – mondta Vadász László, a péri repülőtér igazgatója.

A győri Audi egy évben tízezres utasforgalmat is bonyolít a német anyacég ingolstadti székhelye és Pér között. Az autógyár a közelmúltban jelentette be a győri üzem bővítését.

„Az Audi és a hozzá kapcsolható cégek fejlődése egyértelműen a reptér fejlődésére is rendkívül komoly kihatással van. Úgy látom, hogy a repülőtér induló állapota, tehát a meglévő infrastruktúra, a repülőtér fejlesztésével kapcsolatos koncepció és a hozzá tartozó személyek is módot adnak arra, hogy ez a fejlődés kellően dinamikus legyen” – nyilatkozta Sragner László, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségégének megyei elnöke.

A péri repülőtér eladása a kedvező mutatók ellenére napirenden van. Ha egyben adnák el a létesítményt, a befolyt összeg 51 százaléka a győri, 27 százaléka a megyei, míg 22 százaléka a péri önkormányzatot illetné.

(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Mélyponton a születésszám

Az előzetes adatok szerint 2024 júniusában 6040 gyermek született és 8863 ember halt meg; 2023 júniusához képest a születések száma 17, a halálozásoké 5,9, a házasságkötéseké pedig 14 százalékkal csökkent

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor Románia miniszterelnökével tárgyalt a kétoldalú kapcsolatokról és a román schengeni tagságról

Orbán Viktor miniszterelnök tavalyi tárgyalásukat követően idén is megbeszélést folytatott Bukarestben Marcel Ciolacu román kormányfővel - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát irányító helyettes államti

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

Gulyás Gergely: Ukrajna azokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, akik következetesen kiállnak a béketárgyalások mellett

Ukrajna Magyarországot és Szlovákiát, azokat az országokat zsarolja a kőolajszállítás leállításával, amelyek következetesen kiállnak az azonnali tűzszünet és a béketárgyalások mellett

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.