Városlista
2024. szeptember 1, vasárnap - Egon

Hírek

2010. Június 18. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

A legveszélyeztetettebb környékről érkeztek a Balaton partjára

A legveszélyeztetettebb környékről érkeztek a Balaton partjára

Az árvíz sújtotta Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településekről összesen 220 gyermek nyaral a Balaton partján Fonyódligeten. Az egyhetes üdülés alatt a gyerekek különféle foglalkozásokon és kirándulásokon is részt vesznek.

A lányok tollas-, a fiúk pingpongütőt kaptak ajándékba. A legkisebb táborlakó pedig egy hatalmas plüss kacsát vihet haza. A gyerekek az árvíz sújtotta Borsod megye legveszélyeztetettebb környékéről érkeztek. Sokan közülük most először járnak a Balatonnál. Orgona Laura Szikszóról jött, az árvíz az ő házukat is csaknem teljesen elvitte. „Bent a szobában derékig érő víz volt. Kint az udvaron majd hogy nem nyakig érő. Úgy tudtunk kijönni, hogy bejöttek a férfiak, és ők vittek ki a hátukon" - fogalmazott Laura.



Somogy megye elsőként nyújtott segítséget a borsodi árvízkárosultaknak. Eddig több tíz millió forintnyi felajánlás gyűlt össze. „Van ebben élelmiszer, bútor, ruha vagy éppen fertőtlenítőszer törölköző, takaró. Van, aki pénzbeli adománnyal, van aki más módon segített. Én ilyet - igaz még nem vagyok túl öreg ember - még nem láttam" - közölte Gelencsér Attila, a Somogy Megyei Közgyűlés fideszes elnöke.



A borsodi gyerekek táboroztatását is a Somogy megyei önkormányzatok és a Fidesz női tagozata finanszírozza, az utaztatásukhoz pedig a MÁV is segítséget nyújtott. A táborlakók az egy hét alatt hajókiránduláson és városnézésen is részt vesznek.



(hírTV)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 01. 09:00, vasárnap | Belföld

MÁV-Start: több vonalon változik a vasúti menetrend

A nyári menetrend végéhez, a tanévkezdéshez igazodva lép életbe hétfőn a vasúti menetrend több vonalat érintő, harmadik módosítása, amely az utazói észrevételek és a szakmai tapasztalatok figyelembe vételével készült

2024. Szeptember 01. 08:59, vasárnap | Belföld

Területvédelmi parancsnok: több ezren érdeklődnek a tartalékos szolgálat iránt

Több ezer ember érdeklődik a tartalékos szolgálati forma iránt, és több százas nagyságrendben kötöttek már szerződést is - közölte Drót László dandártábornok, az MH Területvédelmi Erők Parancsnokság parancsnoka szombaton Szolnoko

2024. Szeptember 01. 08:57, vasárnap | Belföld

Szijjártó Péter: fejlődés csak ott lehet, ahol a technológia és az oktatás kéz a kézben jár

Fejlődés csak akkor és ott lehet, ahol a legmagasabb szintű oktatás és a legmodernebb technológia kiegészíti egymást

2024. Szeptember 01. 08:56, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 35. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki: