Városlista
2022. december 8, csütörtök - Mária

Hírek

2010. December 13. 14:25, hétfő | Belföld
Forrás: HírTV

A magánnyugdíjpénztárakról dönt az Országgyűlés

A magánnyugdíjpénztárakról dönt az Országgyűlés

Ma szavaz az Országgyűlés a szabad nyugdíjpénztár-választásról szóló törvényjavaslatról - ha a parlament elfogadja a jogszabálytervezetet, a magánkasszákat választóknak január végéig kell nyilatkozniuk döntésükről.

Ellenkező esetben automatikusan átkerülnek az állami nyugdíjrendszerbe, befizetéseiket pedig a Nyugdíjreform- és Adósságcsökkentő Alap kezeli majd.

A magánkasszáknál maradók 2011 decembere után nem szereznek az állami társadalombiztosításban további szolgálati időt: vagyis a 2012-től ledolgozott időre nem jár az állami nyugdíj.

A kormányfő, a Fidesz frakcióvezetője és a párt ügyvezető alelnöke által benyújtott politikai nyilatkozattervezetet is ma tárgyalná a kormánypárt. A házszabálytól való eltéréshez azonban az ellenzék támogatására is szükség van. (rá)

hírTV

Ezek érdekelhetnek még

2022. December 08. 13:20, csütörtök | Belföld

Nyolcvan százalékkal emelkedett a bölcsődei férőhelyek száma

Európai összehasonlításban is kiemelkedő mértékben, nyolcvan százalékkal emelkedett Magyarországon a bölcsődei férőhelyek száma az elmúlt években.

2022. December 08. 13:18, csütörtök | Belföld

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások

Korábban érkeznek a januárban esedékes családtámogatási ellátások - tudatta a Kulturális és Innovációs Minisztérium családokért felelős államtitkára csütörtökön a Facebookon.

2022. December 08. 13:14, csütörtök | Belföld

Perecet vont ki a forgalomból a Rossmann idegen anyag miatt

Idegen anyag, szövetdarab lehetséges jelenléte miatt kivonta a forgalomból a Genuss Plus Kids Mini Perecet a Rossmann Magyarország Kft.

2022. December 08. 13:09, csütörtök | Belföld

Brutális a novemberi inflációs adat!

Novemberben 22,5 százalékkal nőttek az árak az előző év azonos hónapjához képest.