Városlista
2023. október 1, vasárnap - Malvin

Hírek

2010. Január 06. 06:52, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

A melléképület után családi házát is felgyújtotta?

A melléképület után családi házát is felgyújtotta?

Őrizetbe vették a rendőrök azt a férfit, aki a gyanú szerint szándékosan felgyújtotta saját házát Nagyszénáson - értesült a HavariaPress. A tulajdonossal együtt elfogták a feltételezett segítőjét is, és kezdeményezték mindkettejü

A Békés megyei településen a múlt szombaton gyulladt ki egy lakatlan családi ház melléképülete, s amire a tűzoltók a helyszínre értek, addigra az építmény teljesen leégett. E hét hétfőn hajnalban ugyanehhez az ingatlanhoz kellett tűzoltóknak kivonulniuk - ekkor már a házban csaptak fel a lángok, így a főépület is leégett. Személyi sérülés ugyan egyik esetben sem történt, ám a tűz miatt összesen kb. ötmillió forintos kár keletkezett. Mivel az elsődleges tűzvizsgálati szakvélemények alapján mindkét esetben szándékos gyújtogatás merült fel, ezért az Orosházi Rendőrkapitányság nyomozást indított az elkövető felderítése érdekében.

A széles körben végrehajtott intézkedések eredményeképpen még hétfőn felmerült annak gyanúja, hogy az ingatlan tulajdonosának köze van a bűncselekmény elkövetéséhez. Ezek alapján az orosházi nyomozók még a délután folyamán előállították az illetőt, akit nem sokkal később már gyanúsítottként hallgattak ki, feltételezett segítőjével együtt. Az ügyben mindkét embert közveszélyokozás kísérletének elkövetésével gyanúsították meg, és kezdeményezték mindkettejük előzetes letartóztatását. Az eddigi információk szerint alaposan feltételezhető, hogy a tulajdonos a ház felgyújtásával a biztosítótól remélt kártérítési összegre pályázott.


Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 08:49, szombat | Kék hírek

Ittasan, forgalommal szemben hajtott egy 19 éves fiatal a 8-ason

Bejelentés érkezett a rendőrségre szeptember 29-én 22 óra 10 perckor, hogy a 8-as számú főúton Veszprém külterületén egy sötét színű gépjármű a forgalommal szemben halad.

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Kék hírek

Rendőrökre lőttek rá Mórahalom közelében

Rálőttek egy szerb-magyar közös járőrcsoportra a határ vajdasági oldaláról Mórahalom közelében; senki sem sérült meg - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a rendőrség honlapján.

2023. Szeptember 26. 12:02, kedd | Kék hírek

ORFK: a rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók

A rendőrség nevével visszaélve küldenek adathalász SMS-t csalók - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden közleményben.

2023. Szeptember 25. 15:46, hétfő | Kék hírek

Mentősökre támadt egy ittas férfi, vádat emeltek ellene

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan az őt ellátó mentősökre támad.