Városlista
2024. szeptember 7, szombat - Regina

Hírek

2010. November 09. 17:00, kedd | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt - MRFK Győr

„…A mérőórát jöttünk leolvasni…”

„…A mérőórát jöttünk leolvasni…”

A közüzemi szolgáltatók nevével visszaélő „áldíjbeszedők, álszerelők” a mérőkészülékek leolvasásának, a házban tapasztalt rendellenességek elhárításának ürügyén jutnak be a lakásba, ahonnan a sértett figyelmének elterel

Győrben a Rendőrséggel közösen kampányt indít a vízmű, hogy minél kevesebb esélye legyen azoknak a csalóknak, akik valamilyen közműszolgáltató nevével visszaélve próbálnak meg bejutni a lakásokba.

Szabó Csaba rendőr főhadnagy a Rendőrség bűnmegelőzési osztályától elmondta, hogy a rendőrségnek a szolgáltatókkal egyetértésben az a kérése, hogy akik valamilyen közműszolgáltató alkalmazottjának adják ki magukat, és arcképes igazolvánnyal nem rendelkeznek, azokat semmiképpen ne engedjék be a lakásokba. A csalók elsősorban idős embereket vesznek célba, elterelik a figyelmüket és ellopják értékeiket és néha még pénzt is kérnek a hamis ellenőrzésért. A rendőrség azt kéri, hogy aki korábban ilyen bűncselekmény áldozatává vált, hívja a 112 –es vagy a 107 –es telefonszámot és tegyen feljelentést.

„Volt, ahol azt mondták, hogy az elmaradt vízdíjat akarják beszedni, még Pannon-Víz logóval ellátott fénymásolt levelet is hoztak magukkal. Máshol pedig vízminőség-vizsgálatra hivatkozva próbáltak bejutni” tette hozzá a vízmű rendészeti vezetője.
A Pannon-Víz Zrt. arra hívja fel a figyelmet, hogy munkatársaik mindig arcképes és sorszámozott igazolvánnyal igazolják magukat. A vízmérőcsere vagy mérőóra leolvasás időpontjáról előzetesen értesítik a lakókat. Amúgy a lakásokhoz csak rendkívüli helyzetben - például vízhiány, hibabejelentés- esetén mennek ki, akkor is a hibát bejelentő személyt keresik. A társaság azt kéri, hogyha valaki bizonytalan abban, hogy a vízművek munkatársai mentek-e ki hozzá, hívja a Vízmű 06/96 522 600-as telefonszámát.

Hogy minél jobban felhívjuk Fogyasztóink figyelmét erre a típusú bűncselekményre, ezért a „mérőórát jöttünk leolvasni” című tájékoztatót kérésre díjmentesen eljuttatjuk a győri társasházakba. A tájékoztató plakát letölthető a www.pannon-viz.hu weblapról is, vagy Pannon-Víz Zrt. kérésre postán is eljuttatja az érdeklődőknek.

Kép: Antal István az "igazi vízóra leolvasó" Győr Belvárosában olvassa le a vízmérőket.

Néhány fontos tudnivaló a mérőórák leolvasásáról, cseréjéről:

• A szolgáltatók pénzbeszedőket nem alkalmaznak!
• Az áramdíjszámla, vízdíjszámla és gázszámla összegét kizárólag banki átutalással, csoportos beszedési megbízással vagy postai úton, csekkel lehet kiegyenlíteni!
• A szolgáltatók szerelő munkatársai feladatuk végrehajtásakor arcképes igazolványukat és megbízólevelüket kérés nélkül bemutatják!
• Az arcképes igazolványon lévő azonosító alapján az ügyfelek telefonon keresztül ellenőrizhetik a szolgáltatók munkatársainak hitelességét!
• A mérőórák cseréjét az ügyfelekkel előzetesen egyeztetve végzik!
• A lejárt hitelességű mérőórák cseréje a szolgáltatók ügyfelei számára díjtalan!
• A helyszínen megrendelt egyéb szolgáltatással kapcsolatos tevékenységek elvégzését, amelyet az ügyfelek bizonylati űrlapon igazolnak, kizárólag utólag, folyószámlán vagy csekken keresztül lehet kifizetni!

A szolgáltatók fokozottan kérik, hogy a nevükben készpénzt kérő, illetve ajánló, arcképes igazolvány nélkül érkező tolvajoknak ne higgyen, és indokolt esetben használja a fent említett ellenőrzési lehetőségeket.

Ha minden óvintézkedés ellenére mégis visszaélést tapasztal vagy áldozattá vált, haladéktalanul tegyen feljelentést. Ezt bármelyik rendőri szervnél megteheti, de célszerű a lopás helye szerint illetékes rendőrkapitányságon. Az elkövetőről/elkövetőkről adott pontos személyleírás nagymértékben segítheti a rendőrség munkáját.

A rendőrség hívószáma a 107, hívható még a 112 ami központi segélyhívó szám. Ezek a telefonszámok díjmentesen hívhatóak bármely szolgáltató rendszeréről.

Fogadják meg tanácsainkat!
Előzzük meg együtt a bűncselekményeket!

Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság
Bűnmegelőzési Osztály

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 07. 09:12, szombat | Helyi

Ingyenes workshop szülőknek: újraéleszteni is megtanítják őket

Allergiás reakció, újraélesztés, Heimlich-fogás – ezek azok a dolgok, amelyekről sokan hallottunk már, de a gyakorlatban nem biztos, hogy tudnánk is alkalmazni.

2024. Szeptember 07. 08:14, szombat | Helyi

Kétszáz kiállító az idei Gazdanapokon

Közel 200 kiállítóval várják szombatig a látogatókat a 37. Bábolnai Gazdanapokon.

2024. Szeptember 07. 07:11, szombat | Helyi

Őszi nyitvatartás a pannonhalmi főapátságban

A turistafőszezon lezárultával a pannonhalmi főapátság nyitvatartása is őszi üzemmódra állt át, amely lényegében a tavaszinak felel meg. A legfontosabb, hogy hétfőn ne akarjuk látogatni a monostort!

2024. Szeptember 06. 09:13, péntek | Helyi

Katonás rend a női kéziseknél (VIDEÓ)

A 2024/25-ös évadnak hat új igazolással a soraiban nekivágó Győri Audi ETO KC csapata a hagyományoknak megfelelően csapatépítő programon vett részt.