Városlista
2022. május 24, kedd - Eszter

Hírek

2010. Április 16. 09:14, péntek | Belföld
Forrás: kamionhirek.hu

A minőség felé mozdul a munkaerőpiac

A minőség felé mozdul a munkaerőpiac

A válság előtti időszak egyik legfőbb jellemzője volt a képzett gépkocsivezetők hiánya. Ez a helyzet magával hozta a gépkocsivezetői szakma hígulását is. Sok fuvarozó kénytelen volt szinte az „utcáról”, ismeretlenül felvenni gépj

Amikor hirtelen sofőr nélkül álltak az autóik a telephelyen, gyorsan kellett dönteni. Az így felvett munkatársak az esetek többségében nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, sőt nem volt ritka, hogy egy ilyen eset vége összetört kamion, sorozatos késések a rakodóhelyekről, valamint végső esetben az ügyfél elvesztésével is járt.

Most a helyzet megváltozott és eljött az idő a munkáltatók számára a gépjárművezető munkavállalók minőségi szelektálására. A hirtelen jött munkaerő-túlkínálat megengedi a cégeknek a sofőr gárdájának feljavítását.

Ne feledjük, hogy egy fuvarozó cég arculatát legnagyobb mértékben a gépkocsivezetőik megjelenése és teljesítménye befolyásolja. Ők azok, akik képviselik az ügyfelek előtt az egész vállalatot. Ha valaki jól képzett, tapasztalt gépjárművezetőket foglalkoztat, akkor nem csak költséghatékonyabban tudja működtetni flottáját, de cége teljesítménye az ügyfelek elégedettségi mutatóin is meg fog mutatkozni.

Egy profi gépkocsivezető legfontosabb ismérvei alapján,

* előre megtervezi a fuvarfeladat végrehajtását,
* tisztában van a mindenkori rá vonatkozó szabályokkal és azok betartásának felelősségével,
* 100%-ban együttműködik a Flotta-menedzserével,
* önállóan felismeri és megoldja a felmerülő problémákat,
* felügyeli a rakodásokat valamint jelenti az eltéréseket,
* megfelelően kommunikál a rakodóhelyeken ügyfeleivel,
* felelősségének érezi a rá bízott szállítmány biztonságos célba juttatását,
* cége érdekeit, saját érdekei elé helyezi,
* költségtakarékosan vezet és a biztonságot előtérbe helyezi.

A EURODRIVERJOBS tematikus sofőr állásportálja gyors és költséghatékony megoldásokat nyújt a munkáltatóknak, hogy megtalálják a minőségi gépkocsivezetőket. Európa első, kizárólag gépkocsivezetők toborzására szakosodott állásportálja, amely 7 nyelven működik és Európa összes országából várja az állást kereső gépkocsivezetőket és az őket kereső munkáltatókat a www.eurodriverjobs.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Május 24. 18:03, kedd | Belföld

Tovább bővült az e-kiskereskedelem tavaly

A webáruházi e-kiskereskedelmi forgalom 22 százalékkal nettó 1,275 milliárd forintra nőtt tavaly, ami a 2020-as kiugró teljesítményt figyelembe véve, az optimista várakozásokat is kismértékben felülmúlta

2022. Május 24. 18:01, kedd | Belföld

Orbán: háborús veszélyhelyzetet hirdet a kormány

A kormány az alaptörvényben biztosított jogával élve ma éjféltől kihirdeti a háborús veszélyhelyzetet - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Facebookon közzétett videóban.

2022. Május 24. 17:02, kedd | Belföld

Elfogadták az alaptörvény tizedik módosítását

A kormány veszélyhelyzetet hirdethet a szomszédos országban fennálló fegyveres konfliktus, háborús helyzet vagy humanitárius katasztrófa esetén is - döntött az alaptörvény tizedik módosításával kedden az Országgyűlés.

2022. Május 24. 16:38, kedd | Belföld

Megalakult az ötödik Orbán-kormány

Megalakult az ötödik Orbán-kormány - Novák Katalin köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről az Országgyűlés keddi ülésén ismertették.