Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2010. Április 16. 09:14, péntek | Belföld
Forrás: kamionhirek.hu

A minőség felé mozdul a munkaerőpiac

A minőség felé mozdul a munkaerőpiac

A válság előtti időszak egyik legfőbb jellemzője volt a képzett gépkocsivezetők hiánya. Ez a helyzet magával hozta a gépkocsivezetői szakma hígulását is. Sok fuvarozó kénytelen volt szinte az „utcáról”, ismeretlenül felvenni gépj

Amikor hirtelen sofőr nélkül álltak az autóik a telephelyen, gyorsan kellett dönteni. Az így felvett munkatársak az esetek többségében nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket, sőt nem volt ritka, hogy egy ilyen eset vége összetört kamion, sorozatos késések a rakodóhelyekről, valamint végső esetben az ügyfél elvesztésével is járt.

Most a helyzet megváltozott és eljött az idő a munkáltatók számára a gépjárművezető munkavállalók minőségi szelektálására. A hirtelen jött munkaerő-túlkínálat megengedi a cégeknek a sofőr gárdájának feljavítását.

Ne feledjük, hogy egy fuvarozó cég arculatát legnagyobb mértékben a gépkocsivezetőik megjelenése és teljesítménye befolyásolja. Ők azok, akik képviselik az ügyfelek előtt az egész vállalatot. Ha valaki jól képzett, tapasztalt gépjárművezetőket foglalkoztat, akkor nem csak költséghatékonyabban tudja működtetni flottáját, de cége teljesítménye az ügyfelek elégedettségi mutatóin is meg fog mutatkozni.

Egy profi gépkocsivezető legfontosabb ismérvei alapján,

* előre megtervezi a fuvarfeladat végrehajtását,
* tisztában van a mindenkori rá vonatkozó szabályokkal és azok betartásának felelősségével,
* 100%-ban együttműködik a Flotta-menedzserével,
* önállóan felismeri és megoldja a felmerülő problémákat,
* felügyeli a rakodásokat valamint jelenti az eltéréseket,
* megfelelően kommunikál a rakodóhelyeken ügyfeleivel,
* felelősségének érezi a rá bízott szállítmány biztonságos célba juttatását,
* cége érdekeit, saját érdekei elé helyezi,
* költségtakarékosan vezet és a biztonságot előtérbe helyezi.

A EURODRIVERJOBS tematikus sofőr állásportálja gyors és költséghatékony megoldásokat nyújt a munkáltatóknak, hogy megtalálják a minőségi gépkocsivezetőket. Európa első, kizárólag gépkocsivezetők toborzására szakosodott állásportálja, amely 7 nyelven működik és Európa összes országából várja az állást kereső gépkocsivezetőket és az őket kereső munkáltatókat a www.eurodriverjobs.hu oldalon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.