Városlista
2024. július 28, vasárnap - Szabolcs

Hírek

2010. November 19. 07:25, péntek | Belföld
Forrás: HírTV

A Mol jogerősen pert nyert a Szurgutnyeftyegaz ellen

A Mol jogerősen pert nyert a Szurgutnyeftyegaz ellen

Másodfokon is megnyerte a Mol az orosz Szurgutnyeftyegaz elleni pert. A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítélete szerint a magyar cég nem szegett szabályt, amikor nem engedte meg, hogy az oroszok tagot delegáljanak az igazgatóságba, illetve hogy

A Fővárosi Ítélőtábla helybenhagyta a Fővárosi Bíróság ítéletét, amelyben elutasította a Szurgutnyeftyegaz keresetét. Az orosz olajvállalat 2009-ben kérte azon határozat hatályon kívül helyezését, mellyel részvénykönyvi bejegyzését a Mol igazgatósága elutasította - tudatta csütörtökön a Mol. A per a Szurgutnyeftyegaz 21,22 százalékos Mol-beli tulajdonszerzésével függ össze, a magyar cég olyan közgyűlési döntést hozott, amellyel nem engedte meg a Szurgutnyeftyegaznak tulajdonosi jogai egy részének gyakorlását, mert az nem fedte fel maradéktalanul tulajdonosi szerkezetét.

A Szurgutnyeftyegaz tavaly tavasszal szerezte meg a Mol részvényeinek 21,22 százalékát az osztrák OMV-től az akkori tőzsdei érték duplájáért, miután a magyar kormány is fellépett az OMV ellenségesnek nyilvánított felvásárlási kísérlete ellen.

A soron következő éves közgyűlésen a Mol úgy döntött, hogy az 5 százaléknál nagyobb részvényeseknek teljes mértékben fel kell fedniük tulajdonosi szerkezetüket. A Szurgutnyeftyegaz ezt nem tette meg, ezért a közgyűlési határozat értelmében nem delegálhat tagot az igazgatóságba és nem szavazhat a közgyűlésen. Az ezt megtámadó keresetet utasította el most a bíróság. (rá)

FH

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 28. 11:02, vasárnap | Belföld

Gyopáros Alpár: több mint 1,8 milliárdos támogatást kaptak az önkéntes tűzoltó-egyesületek a Magyar falu programban

A kormány több mint 1,8 milliárd forint értékben támogatott önkéntes tűzoltó-egyesületeket az elmúlt több mint négy évben a Magyar falu programban működő Falusi Civil Alapon keresztül

2024. Július 28. 11:01, vasárnap | Belföld

Tusványos - Orbán Viktor: ha Európa nem tér észhez, magára marad ebben a háborúban

Megkezdődött egy békepárti \"erjedés\" és ha Európa nem hagy fel háborúpárti álláspontjával, magára marad ebben a háborúban

2024. Július 28. 10:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Július 27. 06:00, szombat | Belföld

KSH: a benzin 6, a dízel 1 forinttal olcsóbb, mint a szomszédos országokban

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 610 forint volt, ami 6 forinttal alacsonyabb a szomszédos országok átlagértékénél.