Városlista
2024. szeptember 9, hétfő - Ádám

Hírek

2011. Január 26. 15:00, szerda | Helyi
Forrás: Pannon-Víz Zrt.

A Pannon-Víz Zrt. megkezdte a szennyvíz csatornahasználat szabályszerűségének ellenőrzését

A Pannon-Víz Zrt. megkezdte a szennyvíz csatornahasználat szabályszerűségének ellenőrzését

A közműves szennyvízelvezetés szabályait a 38/1995. (IV.5.) Kormányrendelet tartalmazza. A rendelet felhatalmazza a szolgáltatót, hogy a közművek igénybevételének szabályszerűségét az ingatlanon belül is ellenőrizze és kötelezi a fogy

„Munkatársaim személy szerint felkeresik azt a közel ezerhétszáz győri fogyasztót, akiknek az ingatlanja előtt megépült a közcsatorna, lehetőségük lenne, de mégsem kötöttek rá – mondja Zalka Csaba a Pannon-Víz Zrt. győri szennyvíz ágazat vezetője. Mindenhol megvizsgáljuk a csatornanyílásokat, tisztítóidomokat. Az ellenőrzés célja az, hogy kiszűrjük a rendszerből azokat, akiknek már a közcsatornába kerül a szennyvizük, mégsem fizetnek csatornadíjat. Ha az ellenőrzés során feltárjuk, hogy az ingatlanon keletkező szennyvíz mégis a közcsatornában kerül - csak eddig a tulajdonos elfelejtette bejelenteni – akkor jogszabályi kötelezettségünk alapján legalizáljuk a bekötést. A jogszerűvé tett csatornahasználók a jövőben természetesen a csatornadíjról is számlát kapnak. Az ellenőrzések során munkatársaink az PANNON-Víz Zrt. emblémájával, pecsétjével, és elnök-vezérigazgatójának aláírásával ellátott arcképes igazolvánnyal igazolják magukat".

"A szolgáltató tavalyi évben akciókkal ösztönözte a csatorna rákötéseket, ennek hatására több száz győri fogyasztónk döntött a csatlakozás mellett – teszi hozzá Csongrádi Zoltán, a Pannon-Víz Zrt. Győri Üzemmérnökségének vezetője. Egyrészt környezetvédelmi, másrészt gazdaságossági kérdésről van szó. Környezetvédelmi, mert a rá nem kötött ingatlanok elszikkasztott szennyvize a felszín alatti vízkészletbe jutva környezetszennyezést okoz. Gazdaságossági, mert a szennyvízelvezető rendszerek pályázati, önkormányzati és magánszemélyek által befizetett pénzekből épültek, ezért mindannyiunk közös érdeke a rendszerek jobb kihasználása".

(Kép: rákötés ellenőrzés)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Szeptember 09. 09:14, hétfő | Helyi

Jövőre már pilótákat is képeznek a Széchenyi-egyetemen

A nagy utasszállító repülőgépek vezetésére készíti fel a hallgatókat az a képzés, amelyet a győri Széchenyi István Egyetem indít 2025 februárjától a Wizz Air légitársasággal partnerségben.

2024. Szeptember 09. 08:09, hétfő | Helyi

Iskolapélda Győrben is

Iskolapélda elnevezéssel indított kampányt a rendőrség annak érdekében, hogy tanévkezdéskor ne történjen gyermekeket érintő közlekedési baleset.

2024. Szeptember 09. 07:08, hétfő | Helyi

Veszélyes növény közeledik hozzánk – jelezte az agrárminiszter

A kaukázusi medvetalp mérgező, fényérzékenyítő növény, veszélyes, mivel már az emberi bőrrel érintkezve kifejti mérgező hatását.

2024. Szeptember 08. 09:12, vasárnap | Helyi

Bíró Attila visszatért, a vízilabda edző a GYVSE Uni-Győr női szakágvezetője

Visszatér Bíró Attila a vizilabdasportba.