Városlista
2024. július 27, szombat - Olga

Hírek

2010. Február 03. 06:36, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

A rendőrök ott keresik a „fekete sereg” vezérét, ahol már sokszor járt

A rendőrök ott keresik a „fekete sereg” vezérét, ahol már sokszor járt

Újból és újból ellenőrzi a rendőrség azokat a helyeket, ahol korábban előfordult Magyar Róbert - egyebek mellett így próbálják megtalálni a nemrég házi őrizetből megszökött férfit. Ennyit közölt a Budapesti Rendőr-főkapitánysá

A Blikk keddi számában azt írta, hogy a férfi pénz nélkül menekül a hatóságok elől. Pénz és nyelvtudás híján a barátai úgy vélik, hogy nem hagyta el az országot. A lap szerint feltehetően elkerüli Edelényt, Ózdot és Miskolc környékét, erről a részről származik ugyanis, ott mindenki ismeri.

Magyar Róbertet a "fekete sereg" néven elhíresült bűnszervezet vezetőjeként és az ország legveszélyesebb bűnözőjeként emlegetik. Lejárt korábban a 3 éves előzetes letartóztatása, utána került házi őrizetbe, onnan szökött el január közepén. Hét, különböző parancsnoki beosztású rendőr hibázott a vizsgálat szerint, mert nem ellenőrizték megfelelően a férfit. Viszont minden ellenőrzéstől függetlenül bárki, bármikor el tud szökni a házi őrizetből - tették hozzá a rendőrségen korábban.

A Fővárosi Bíróságtól a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták kedden: mindegy, hogy az előzetes letartóztatás szabályainak július 1-jei változása előtt vagy után fogják el a férfit. Júliustól az eddigi 3 év helyett akár négyet is lehet valaki előzetesben indokolt esetben. A törvényeknek azonban általános jelleggel nincs visszaható hatályuk, a jogbiztonság érdekében. Vagyis csak az ülhet 4 évet előzetesben, aki július 1-je után követett el súlyos bűncselekményt.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 26. 09:25, péntek | Kék hírek

Mintegy 90 kilogramm drogot foglalt le a rendőrség, nyolc embert gyanúsítanak az ügyben

Mintegy 90 kilogramm marihuánát foglalt le a rendőrség az elmúlt hetekben, az ügycsoportnak eddig nyolc gyanúsítottja van - közölte a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (KR NNI) csütörtökön a police.hu oldalon.

2024. Július 25. 07:33, csütörtök | Kék hírek

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentesnél

Két ember meghalt egy vasúti átjáróban történt balesetben Szentes közelében szerda este - közölte Pere Csaba, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI érdeklődésére.

2024. Július 18. 07:51, csütörtök | Kék hírek

ORFK: átverés a rendőrség nevében küldött sms

Átverés a rendőrség nevében küldött sms, amely többnyire be nem fizetett közigazgatási bírságról, tilosban parkolásról vagy gyorshajtásról szól - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) a police.hu oldalon szerdán.

2024. Július 16. 07:45, kedd | Kék hírek

A rendőrség szerint nem olyan aggasztóak a közállapotok Kerepes környékén, ahogy az a közösségi médiában megjelenik

Torzítják a valós képet azok a - közösségi médiában megjelent - híradások, amelyek a gödöllői HÉV vonalán az utóbbi időben kialakult közállapotokról tudósítanak