Városlista
2024. június 15, szombat - Jolán

Hírek

2010. Február 03. 06:36, szerda | Kék hírek
Forrás: HírTV

A rendőrök ott keresik a „fekete sereg” vezérét, ahol már sokszor járt

A rendőrök ott keresik a „fekete sereg” vezérét, ahol már sokszor járt

Újból és újból ellenőrzi a rendőrség azokat a helyeket, ahol korábban előfordult Magyar Róbert - egyebek mellett így próbálják megtalálni a nemrég házi őrizetből megszökött férfit. Ennyit közölt a Budapesti Rendőr-főkapitánysá

A Blikk keddi számában azt írta, hogy a férfi pénz nélkül menekül a hatóságok elől. Pénz és nyelvtudás híján a barátai úgy vélik, hogy nem hagyta el az országot. A lap szerint feltehetően elkerüli Edelényt, Ózdot és Miskolc környékét, erről a részről származik ugyanis, ott mindenki ismeri.

Magyar Róbertet a "fekete sereg" néven elhíresült bűnszervezet vezetőjeként és az ország legveszélyesebb bűnözőjeként emlegetik. Lejárt korábban a 3 éves előzetes letartóztatása, utána került házi őrizetbe, onnan szökött el január közepén. Hét, különböző parancsnoki beosztású rendőr hibázott a vizsgálat szerint, mert nem ellenőrizték megfelelően a férfit. Viszont minden ellenőrzéstől függetlenül bárki, bármikor el tud szökni a házi őrizetből - tették hozzá a rendőrségen korábban.

A Fővárosi Bíróságtól a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatták kedden: mindegy, hogy az előzetes letartóztatás szabályainak július 1-jei változása előtt vagy után fogják el a férfit. Júliustól az eddigi 3 év helyett akár négyet is lehet valaki előzetesben indokolt esetben. A törvényeknek azonban általános jelleggel nincs visszaható hatályuk, a jogbiztonság érdekében. Vagyis csak az ülhet 4 évet előzetesben, aki július 1-je után követett el súlyos bűncselekményt.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 12. 12:39, szerda | Kék hírek

A NAV csaknem 3000 hamis alkatrészt és autódiagnosztikai eszközt szűrt ki a piacról tavaly

Csaknem 3000 hamis autóalkatrészt, autódiagnosztikai eszközt és szoftvert szűrt ki a piacról tavaly a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a Járműipari Forgalmazók Szellemi Tulajdonvédelmi Szakmai Egyesületének (JAF) szakmai támogatásával.

2024. Június 07. 07:16, péntek | Kék hírek

Hármas gyilkosság történt Szerbiában

Hármas gyilkosság történt csütörtökön a kelet-szerbiai Knjazevacon, ahol egy 22 éves férfi meggyilkolta az apját, a nagyanyját és a nagyapját - közölte Ivica Dacic belügyminiszter.

2024. Június 06. 09:24, csütörtök | Kék hírek

Büntetőeljárás indult a vízbe fulladt 5 éves kisfiú ügyében

A rendőrség közigazgatási és büntetőeljárást is indított a szerdán délelőtt Hajdúszováton megfulladt 5 éves kisfiú halálesete pontos körülményeinek tisztázásáért

2024. Június 04. 14:05, kedd | Kék hírek

Bűnügyi felügyelet alá helyezték Gyárfás Tamást

A másodfokon eljáró Fővárosi Ítélőtábla az elsőfokú bíróság döntését megváltoztatva elrendelte Gyárfás Tamás elsőrendű vádlott bűnügyi felügyeletét a Fenyő János médiavállalkozó megöletése miatt indult ügyben kedden.