Városlista
2023. október 3, kedd - Helga

Hírek

2010. Január 07. 06:45, csütörtök | Kék hírek
Forrás: HírTV

A rendőrség is vizsgálja a brutális diáklányverést

A rendőrség is vizsgálja a brutális diáklányverést

A rendőrség és az iskola is vizsgálatot indított a szekszárdi diákverés ügyében. Kedden számoltunk be arról, hogy az egyik diáklányt bántalmazták társai, és erről mobiltelefonos videofelvétel is készült. Az egyik lány, aki részt ve

A rendőrség hivatalból indított vizsgálatot annak a szekszárdi diáklánynak az ügyében, akit társai bántalmaztak. Beleverték a fejét a földbe, megpofozták, ütötték és rugdosták. A Független Hírügynökség információi szerint a lányt rendszeresen bántották a szakközépiskolában. A rendőrségen eddig senki sem tett feljelentést, ám a nyilvánosságra került felvételek alapján vizsgálat indult.

Az iskola is vizsgálódik. A fenntartó Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezete kötelezte az igazgatót, hogy bizottságot hozzon létre. A háromtagú testület feladata, hogy hallgassa meg a tanulókat, a tanárokat és egyéb résztvevőket, majd készítsen jegyzőkönyvet a bántalmazás körülményeiről - mondta Kucsák Béla, a Kolping Oktatási és Szociális Intézményfenntartók Szervezetének oktatási referense. A vizsgálatot 8 napon belül le kell zárni, az iskolán belül.

Az iskolai erőszaknak több oka is van, ám csak akkor történik meg, ha az áldozat és az erőszaktevő mellett közönsége is van az esetnek - mondta Révész György pszichológus. A szakember úgy véli, hogy ha a diákok nem néznék, és nem vennék fel mobillal a verekedéseket, elképzelhető, hogy nem is lenne olyan jó „hecc" a másikat bántani.

(FH)


Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 30. 08:49, szombat | Kék hírek

Ittasan, forgalommal szemben hajtott egy 19 éves fiatal a 8-ason

Bejelentés érkezett a rendőrségre szeptember 29-én 22 óra 10 perckor, hogy a 8-as számú főúton Veszprém külterületén egy sötét színű gépjármű a forgalommal szemben halad.

2023. Szeptember 27. 06:00, szerda | Kék hírek

Rendőrökre lőttek rá Mórahalom közelében

Rálőttek egy szerb-magyar közös járőrcsoportra a határ vajdasági oldaláról Mórahalom közelében; senki sem sérült meg - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kedden a rendőrség honlapján.

2023. Szeptember 26. 12:02, kedd | Kék hírek

ORFK: a rendőrség nevében küldenek SMS-t csalók

A rendőrség nevével visszaélve küldenek adathalász SMS-t csalók - figyelmeztetett az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata kedden közleményben.

2023. Szeptember 25. 15:46, hétfő | Kék hírek

Mentősökre támadt egy ittas férfi, vádat emeltek ellene

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt vádat emelt a Miskolci Járási Ügyészség egy férfi ellen, aki ittasan az őt ellátó mentősökre támad.